НОВИНИ

Барчовски след успеха на БК ЦСКА: Спечелихме срещу сериозен отбор с амбициозен и много добър треньор

барчовски успеха цска спартак спечелихме сериозен отбор амбициозен добър треньор
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
07:59, 07.03.2023
Чете се за: 05:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА записа четвърти пореден успех в НБЛ, след като се справи убедително със съпротивата на Спартак Плевен в своята зала. „Червените“ поведоха още в началото и въпреки лек спад през второто полувреме бяха категорични за крайното 101:87.

Спечелихме срещу сериозен отбор с опитен, амбициозен, много добър треньор. Но ние направихме добър мач. Поздравявам отбора на Спартак. Зейн Ноулс имаше леки проблеми и трябваше да го запазим, но Зекович направи бързи фаулове. Кой ще бъде титуляр ще решаваме според формата и противника. Ще трябва да надградим още малко. Купата не се печели толкова лесно. Трябва да се изчистят грешките, да се подобрим физически и да сме по-добри в защита. И като енергия, и като тактика. В толкова много Купи съм участвал, че когато съм водил отбор, който се бори за медали, и когато съм печелил купата, имам два такива случая, четвъртфиналите са много трудни мачове. Изобщо няма такова нещо като предпочитан съперник. Нашият отбор е такъв, че ако си даде играта, ще стигнем полуфинал. Там вече какво ще става, не знам. Това каза старши-треньорът на ЦСКА след победата над Спартак у дома.

"Нападението ни вървеше много леко, но се появи отпускане в защита. Те нямаше как са обърнат освен с тройки, вкараха 10 второто полувреме. Това са неща, които трябва да се оправят. Правим две грешки, забранени на деца, камо ли на мъже. Такива неща, които задължително трябва да се изчистят. Имаше и хубави неща. Не бях наясно след прекъсване дали ще играем добре" коментира още Росен Барчовски.

"Нашето нападение винаги е добро. Ние трябва да се концентрираме повече върху защитата. Оттам идват лесните точки. Не знам къде е прага ми, играя мач за мач, гледам да тренирам добре, работя с отбора и не е важно колко вкарвам. Важно е, че печелим. Искаме да спечелим титлата. Вълнувам се, че идва Купата, за първи път съм в Европа, и е вълнуващо. Сигурен съм, че ще влезем в четворката и се надяваме да спечелим Купата, а защо не и титлата", обясни Таменанг Чо, играч на ЦСКА.

Според старши треньорът на Спартак Плевен Любомир Минчев, проблемът не е бил в защитата на отбора.

"Проблемът ни беше в нападение, ние не вкарваме, правим грешки и те ги наказват. Те също имаха грешки, но ние не ги наказвахме. Нямахме възможности ние да вкарваме лесни точки. Най-много точки получихме от бърза атака. Естествено, имахме доста грешки и в защита. Обикновено си критикувам играчите. Имахме по-малка ротация във високите, имаше и объркване в нашите играчи, на които се наложи да играят на позиция 4. Контузията на Джасим Флойд се получи вчера и играхме с по-къси нападения. Ние допуснахме ситуации, в които не играхме с добър процент и те ни наказаха на бърза атака след наши пропуски. И някои по-лоши решения в нападение. Седариан е важен за нас, натрупа фаулове, и може би и заради това. Има нещо положително, че независимо от голямата разлика и слабата игра през първото полувреме, ние показахме друго лице през второто полувреме. За съжаление не ни стигна да се доближим още. Доволен съм, че нямаше проблеми Божидар да изиграе тези минути", обясни Минчев.

"До плейофите ще бъде доста по-добре. Купата е твърде скоро. Нямаме предпочитан съперник", каза още треньорът на плевенчани.

"До тази загуба се стигна заради слабото първо полувреме, първа част. Вкараха ни 39 точки в първата част, не само защитата, но и от наши грешки те вкараха лесни точки и после от 25 е много трудно да се върнеш. Нашата слаба защита и грешки, оттам се получи. Надявам се да спрем тази серия, всички да се върнат и да потренираме заедно, да останат здрави и резултатите ще дойдат. Ако сме всички, мисля, че сме много по-добър отбор. Има още мачове до Купата, надявам се да ги вземем и да влезем там с победи и ще дадем всичко от себе си", коментира Ивко Ивков, играч на Спартак Плевен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма опасност за живота на нападнатата с нож медицинска сестра, заявиха от ИСУЛ
Няма опасност за живота на нападнатата с нож медицинска сестра, заявиха от ИСУЛ
Фермер от Варненско: Повишаването на цените в търговските вериги е спекулативно
Фермер от Варненско: Повишаването на цените в търговските вериги е спекулативно