НОВИНИ

Барчовски след успеха над Румъния: Победата беше единствената ни задача

барчовски везенков незаменим олимпиакос камо националния отбор българия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:55, 24.02.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Доволен съм от победата, защото това беше най-важната ни задача, да не кажа единствена. Такива мачове се играят много трудно. Това каза за БНТ селекционерът на мъжкия ни национален отбор по баскетбол Росен Барчовски след победата на България в квалификациите за ЕвроБаскет 2025. Националният ни отбор надигра Румъния в Питещ с 62:61.

"В защита играхме много добре, с малко пропуски, спечелихме и борбата. Проблемът ни бе в нападение, ниските проценти, оттам дойде и напрежение. Но го отдавам и на малкото време за подготовка. В нова зала по принцип се вкарва малко. Играхме с 12 човека, което е много трудно в такъв мач. Това е плюс и за бъдещето", каза още Барчовски.

България приема Португалия в неделя в „Арена Ботевград“. Мачът е решаващ за крайното класиране, като успех за "лъвовете" с повече от 10 точки разлика изпраща България директно в следващата фаза на квалификациите за ЕвроБаскет 2025. Очаква се в Ботевград към тима ни да се присъедини и Спортист №1 на България за 2022 г. Александър Везенков. Двубоят в „Арена Ботевград“ е с начален час 18:00.

"В неделя искам да вземем защитата и борбата под коша. В Ботевград ще вкараме тези стрелби. Ще се порадваме умерено и почваме да се готвим. Ще имаме Александър Везенков, той ще даде импулс на всички. Играем за победа, не само за победа, а за победа с над 10 точки разлика, което не е никак малко“, заяви още Барчовски за БНТ.

"Надявам се срещу Португалия ще влязат повече стрелбите и ще победим. Напълно е постижимо да победим с над 10 Португалия, още повече идва и Везенков, ще ни отвори още повече играта. Надявам се да ни се получат нещата“, допълни и топ-реализаторът на отбора ни Павлин Иванов.

"Не знам състава на Португалия, но не мисля, че са по-едри и можем да спечелим борбата," каза и един от дебютантите в тима Симеон Лепичев.

А новопривлеченият плеймейкър Коуди Милър-Макинтайър допълни: „Мислим само за следващия мач вече."

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на "Пирогов": Пострадалото дете на писта в Банско е в стабилно състояние и няма опасност за живота му
Шефът на "Пирогов": Пострадалото дете на писта в Банско е в стабилно състояние и няма опасност за живота му
Искрен Арабаджиев, "ПП-ДБ": Проблем с реденето на листите няма
Искрен Арабаджиев, "ПП-ДБ": Проблем с реденето на листите няма