НОВИНИ

Баскетболните Берое и Ямбол подсилиха селекциите си

Трей Сампсън
Снимка: БК Ямбол
bnt avatar logo
от БНТ
17:05, 21.09.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Баскетболните клубове на Берое и Ямбол се похвалиха с нови попълнения.

Старозагорци се подсилиха с Ерик Димитров. 201-сантиментровото крило последно се състезава за Олимпия Москиано в италианската Серия "С", където записа средно по 22,9 точки на мач. Очаква се неговото присъединяване към подготовката на отбора още днес. В България баскетболистът е играл за Локомотив 2020, Овергаз, Чардафон-Орловец Габрово, Академик Пловдив, Черноморец и Делфин Бургас.

От своя страна, ямболии привлякоха чуждестранен баскетболист. Американецът Трей Сампсън е висок 208 см. Играе като тежко крило и център. Роден е на 24 август 2000 в Дейвънпорт, Айова. Два сезона играе за North Iowa CC. Отборът му играе в JUCO. През сезон 2019-20 статистическите му показатели са 15.5 точки, 8.3 борби, 2.4 асистенции и 2.8 блока. През сезон 2020-21 се мести в NCAA II , където играе за Northeastern State. В 21 мача, от тях 20 като стартиращ за 25.9 минути Сампсън регистрира 13.9 точки, 6.4 борби и 1.6 асистенции. Силните му изяви са забелязани от Arkansas-Pine-Bluff , колеж от NCAA I. В Арканзас през сезон 2021-22 изиграва 20 мача, 15 като стартиращ. За средно по 22.1 минути прави по 9.0 точки, 3.9 борби, 1.0 асистенция и 1.2 блока.

Ямбол е неговият първи отбор извън САЩ. Ще разчитаме на Трей Сампсън със своя атлетизъм да защитава добре нашия кош, а високата му мобилност и технически способности за баскетболист с ръст от 208 см. ще даде вариативност в нападението ни. Кариерата досега на Сампсън е непрекъснато възходяща. От малък колеж, през Дивизия II до най-високото ниво на колежанския баскетбол на САЩ. Надяваме се израстването в кариерата на двадесет и две годишният баскетболист да продължи и в Ямбол, написаха от клуба.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Гърция подкрепя напълно желанието на България за присъединяване към Шенгенското пространство
​Гърция подкрепя напълно желанието на България за присъединяване към Шенгенското пространство
Тир с вино се заклещи в локалното на "Цариградско шосе" в София
Тир с вино се заклещи в локалното на "Цариградско шосе" в София