НОВИНИ

Баскетболните национали до 16 г. без шанс срещу Сърбия на еврошампионата в Илакрион

Втора грешна стъпка за момчетата на Янко Янков

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
16:28, 10.08.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Баскетболните национали до 16 г. без шанс срещу Сърбия на еврошампионата в Илакрион
Снимка: FIBA
Слушай новината

Българският национален отбор за момчета до 16-годишна възраст допусна втори грешен ход на европейското първенство в Илакрион, Дивизия А. Баскетболистите на Янко Янков не успяха да се противопоставят на Сърбия след 59:110 в мач от втория кръг. В залата на Критския университет българите бяха на добро ниво само през третата част, а в останалото време сърбите доминираха, което бе достатъчно да стигнат до втори пореден успех на шампионата.

Така младите "лъвове" се намират на третото място във временното класиране с две загуби, а западните ни съседи са на обратния полюс. Утре (неделя) българският тим ще има за съперник Германия в последна среща от първата фаза. Двубоят е от 16:00 часа българско време.

Сърбите стартираха мощно и не срещнаха проблеми да си изградят солидна преднина, като на дневен ред излязоха изявите на Андрей Биелич, Вук Данилович, Йован Бикич и Никола Каралич. Символичните гости нямаха аргументи, особено в нападение, което позволи на западните ни съседи да се отскубнат с 27 точки в края на дебютната част.

Символичните домакини нямаха спиране и през цялата втора част, а авансът им продължи да изглежда внушителен. Въпреки че българите се представиха доста по-добре в нападение, „плавите“ безпроблемно оформиха 61:24 в своя полза на голямата почивка.

След паузата младите „лъвове“ показаха още по-добро лице, особено в офанзивен план, но това не стресна сърбите, които продължиха да диктуват събитията на паркета и до края на мача не срещнаха проблеми да спечелят.

Ив Кастение бе над всички за българския тим с 12 точки. Дарио Тодоров записа 11 и 7 борби.

Вук Данилович и Андрей Биелич нанизаха по 17 точки за победителите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям пожар се запали в благоевградското село Лисия
Голям пожар се запали в благоевградското село Лисия