НОВИНИ

Баскетболните национали до 16 г. не успяха и срещу Германия на еврошампионата в Илакрион

Трета поредна грешна стъпка за баскетболистите на Янко Янков

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
19:00, 11.08.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
баскетболните национали успяха германия еврошампионата илакрион
Снимка: FIBA
Слушай новината

Българският национален отбор за момчета до 16 години допусна трети пореден грешен ход на европейското първенство в Илакрион, Дивизия А. Баскетболистите на Янко Янков не успяха срещу Германия след 52:86 в мач от последния трети кръг в група B. В залата на Критския университет българите се опълчиха до някаква степен на германците през първото полувреме, но през второто силите им свършиха.

Така младите "лъвове" финишираха на последното трето място и без победа. По регламент всички тимове продължават към осминафиналите, а българският ще срещне победителя от група А.

Марко Петрич помогна на символичните гости да ударят първи и съответно да се радват на едноличното водачество. Дарио Тодоров и Кристиян Каменски бяха в основата на това символичните домакини да дадат отпор, но Осаигбово Агуебор и Фабиан Кайзер направиха така, че германците да имат 6 точки разлика след 10 минути игра.

Петрич, Кайзер и Аугебор на бърза ръка направиха аванса на Бундестима двуцифрен през втората част. До края на полувремето българите не успяха да отговорят и техните съперници оформиха 40:28 в тяхна полза.

Ларс Данцигер и Лукас Клайн удължиха господството на германците, които при подновяването на играта започнаха да се радват на още по-сериозен аванс. Въпреки че Мартин Попов и Каменски започнаха да вкарват, Бундестима не се стъписа от този факт и в края на предпоследния период се откъсна с 20 точки. Във финалната десетка ситуацията на паркета не се промени и това бе всичко.

Мартин Попов и Кристиян Каменски нанизаха по 15 точки за българите.

Марко Петрич регистрира 23 точки и 5 борби. Ларс Данцигер има 18 и 5 овладени под двата ринга топки, Фабиан Кайзер приключи с 13 и 5 овладени под двата коша топки. Осаигбово Агуебор има 11 точки и 7 борби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Километрично задръстване на пътя Созопол-Бургас
Километрично задръстване на пътя Созопол-Бургас
Дим от огромни горски пожари се издига над Атина
Дим от огромни горски пожари се издига над Атина