НОВИНИ

Баутиста-Агут отново победи Медведев и ще играе на 1/2 финал в Маями

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:31, 01.04.2021
Чете се за: 00:48 мин.
Тенис
баутиста агут отново победи медведев играе финал маями

Световният №12 се класира за първи път в своята кариера на 1/2 финал на турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями, след като отстрани топ поставеният в надпреварата Даниил Медведев след 6:4, 6:2 за час и половина игра.

По този начин испанецът записа трета победа в три мача срещу Даниил, като за втори път го побеждава на Мастърс 1000 турнир, след като преди година го стори в Синсинати.

Роденият в Кастейон де ла Плана тенисист, осъществи един единствен пробив по пътя към успеха си в първия сет и той дойде в деветия гейм за 5:4. След това Агут нямаше проблеми и на свой сервис затвори първата част.

Във втората испанецът доминираше на корта и след нови два пробива си гарантира крайния успех след 6:2 и място в топ 4 в Маями.

Напълно очаквано 32-годишният Роберто беше много щастлив от победата и представянето си срещу Медведев: "Искам да изкажа уважението си към Даниил, който е един от най-добрите играчи в света. Той е спечелил много срещи, №2 в света, така че съм много щастлив и горд от начина, по който играх днес. Мисля че показах страхотно ниво".

В спор за място на финала Агут ще срещне младия талант Яник Синер, който в мача на дебютантите на 1/4 финал в Мастърс турнир се наложи с 7:6(5), 6:4 над казахстанеца Александър Бублик.

Любопитното е, че Баутиста-Агут и Синер се срещнаха наскоро в Дубай, като тогава младият италианец се наложи с 6:4, 3:6, 7:5.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трагична грешка: Размениха телата на двама починали от COVID-19
Трагична грешка: Размениха телата на двама починали от COVID-19
Елица Костова загуби от квалификантка на 1/4-финалите в Дубай
Елица Костова загуби от квалификантка на 1/4-финалите в Дубай