НОВИНИ

Бербатов и Жиру подкрепят кампания на Христо Янев

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
14:31, 28.07.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Футбол
бербатов жиру подкрепят кампания христо янев

В своята кариера Янев игра с Бербатов във ЦСКА, а с Жиру беше съотборник във френския Гренобъл.

Световният шампион с Франция Оливие Жиру се включва в благотворителна кампания на българския треньор и бивш играч на ЦСКА Христо Янев.

Самият Янев днес говори за този свой проект извън футбола на пресконференция и разказа, че освен нападателя на Челси, е получил подкрепа и от българските звезди Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров.

Янев, който преди дни изкачи най-високия връх в Европа- Монблан, днес обяви подкрепата си за фондация "Вълшебен свят" и тяхната инициатива "Побеждаваме агресията заедно!". Тя се реализира с финансирането на Министерството на младежта и спорта.

В рамките на проекта ще се проведат редица демонстративни турнири, дискусии, кръгли маси и обучения за младежи, където основен фокус ще бъде не само забавлението чрез електронни спортове, но и демонстрирането на социално отговорно поведение и ограничаването на агресията.

Част от инициативата е и един от най-добрите отбори по електронни спортове в България- "Тийм Върколак".

"Поздравявам организаторите за добрата инициатива и се надявам това да бъде заразяващ пример. Аз самият искам да помогна за изграждането на Център за помощ на аутисти, нека да се стимулира тяхното развитие", започна Янев.

"Говорил съм с много хора от света на футбола за помощ, но не непременно за финанси. Получих много силна подкрепа от Митко Бербатов, от Мартин Петров, от Стилиян Петров. А също така и от Оливие Жиру", каза бившият национал. Роденият в Казанлък бивш футболист е бил съотборник със звездата на Челси в Гренобъл.

"Очаквам екипи на някои големи футболни отбори от целия свят, които ще бъдат подписани от звездите", добави Христо Янев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скелети на 8 000 години до неолитното селище в Слатина, София
Скелети на 8 000 години до неолитното селище в Слатина, София
Теодора Георгиева е българският представител в Европейската прокуратура
Теодора Георгиева е българският представител в Европейската прокуратура