НОВИНИ

Берое с първи успех в Балканската лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
21:54, 17.11.2020
Чете се за: 01:21 мин.
Български баскетбол
берое първи успех балканската лига

Отборът на Берое победи като гост черногорския Ибар с 94:88. Това бе първи успех за старозагорци в тазгодишното издание на Балканската лига. Двата отбора си разделиха по две части в мача, но везните наклониха в полза на „зелените“ след много силна трета четвърт.

Симеон Илиев, Костадин Лазаров, Мичъл, Рейн и Роуз стартираха за старозагорци. Старозагорци за втори пореден път влязоха силно в мача и за броени минути отвориха преднина от цели 9 точки пред своя опонент – 3:12.

Подобно на развитието на вчерашния двубой срещу Теодо обаче последваха няколко минути, в които по-мотивираният и концентриран тим на игрището бе този на домакините от Черна гора. С

няколко успешни нападения те успяха да намалят изоставането си на 5 точки, след което старозагорци обаче отново възвърнаха своя аванс.

Последва период, в който и домакините и беройци играеха кош за кош. В заключителните минути обаче по-точни се оказаха черногорци, които от 9 смъкнаха изоставането си на едва 1 точка – 22:23.

Събитията през вторите десет минути коренно се промениха. Ибар бе тимът, който доминираше в играта, което закономерно се отрази и на резултата в двубоя.

Черногорци не само излязоха напред, а и успяха да отворят преднина от 7 пункта. С две скоростни нападения обаче „зелените“ смъкнаха изоставането си. Младен Георгиев, Мишо Комбаков, Костадин Лазаров и Дамян Минков се редуваха в тези минути на игрището.

След ново отпускане беройци допуснаха преднината на Ибар да набъбне на 8 точки, само 2 минути преди края на частта. Точно тогава последва нова мобилизация и в крайна сметка старозагорци приключиха полувремето плътно зад своя противник – 53:50.

Третата четвърт се оказа разковничето за крайния изход на двубоя. Играчите на старозагорци показаха реално, че са по-добрият тим, въпреки липсата на трима ключови баскетболисти.

Беройци показаха солидна игра в отбрана, което разконцентрира черногорския тим, а същевременно в предни позиции Роуз, Мичъл и компания не оставяха шансове на противниковата отбрана.

С тройка и няколко добри отигравания в тези минути се отчете и младият Михаил Комбаков. Частта приключи при категоричното 26:13 за Берое, които вече водиха в резултата с 76:66.

В началото на четвъртата част беройци достигнаха и до най-големия си аванс от 14 пункта пред Ибар. Впоследствие „зелените“ свалиха оборотите, но дори и по този начин черногорци не успяха да свалят изоставането си под 10 точки, с което да застрашат победата на старозагорци.

Срещата приключи при крайното 88:94 за Берое.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дерменджиев: Играчите трябва да осъзнаят, че им се дава шанс да играят за България
Дерменджиев: Играчите трябва да осъзнаят, че им се дава шанс да играят за България
Още два медала за боксьорите ни в Будва
Още два медала за боксьорите ни в Будва