НОВИНИ

Бежански натиск на границата между Турция и Гърция

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:03, 01.03.2020
Чете се за: 00:44 мин.
По света

76 000 бежанци са преминали турско-гръцката граница през провинция Одрин, показват данните на Анкара до 9 ч тази сутрин.

По последни данни, 25 000 бежанци са блокирани на граничния пункт между Гърция и Турция срещу Пазаркуле.

Гръцкият министър на отбраната заяви, че страната му няма да допусне нелегално преминаване на бежанци и ако това се случи, те ще бъдат задържани.

Ахмад Абдула - сирийски мигрант от Алепо /24 г./: На границата съм от три дни. Обстановката е трагична. Има млади мъже, които са сами и те не се притесняват от условията, но аз съм с цялото си семейство. Много е трудно, никой не ни помага срещу студа. Всеки се възползва от нас, разкарват ни насам -натам. Хората нямат милост.

Мохамед Али Билал - /20 г./ - мигрант от Сирия: Няма да се откажем. Искаме да преминем с Божията помощ, защото вече не можем да живеем тук. Работим за нищо, няма никаква полза. Не можем да посещаваме училище, не можем да правим нищо.

Мохамед Мохамед / 20 г./-мигрант от Сирия : Тук съм най-вече защото искам работа. Преди работех и изпращах пари на семейството ми в Сирия, но сега вече не мога. Моето семейство е в нужда и зависи от мен.

Жена: Детето ми е в Германия, искам да отида при него.

Червеният полумесец и други подобни организации доставят стоки от първа необходимост на мигрантите, блокирани на границата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Всички проби за коронавирус у нас до момента са отрицателни
Всички проби за коронавирус у нас до момента са отрицателни
163 глоби след акция на КАТ в Пловдив през изминалото денонощие
163 глоби след акция на КАТ в Пловдив през изминалото денонощие