НОВИНИ

Биатлонистките ни седми в щафетата на световното за девойки

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
14:56, 05.03.2021
Чете се за: 00:31 мин.
Зимни
биатлонистките седми щафетата световното девойки

Националният отбор на България за девойки старша възраст завърши на седмо място в щафетата 3 по 6 километра на световното първенство по биатлон за младежи и юноши в Обертилах, Австрия.

Валентина Димитрова, Стефани Йолова и Лора Христова завършиха с време от 56:9.7 минути. Българиките завъртяха две наказателни обиколи и използваха 11 допълнителни патрона, като останаха на 2:39.2 минути от победителките от Франция Фани Бертран, Жени Ришар и Мая Клотан, които финишираха за 53:30.9 минути.

17-годишната Димитрова направи отличен първи пост и с два допълнителни патрона предаде на Йолова на втора позиция на 2.1 секунди зад французойките, но за младия ни отбор бе трудно да задържи позициите си.

Сребърния медал спечели отборът на Словения, докато бронзът остана за тима на Италия. Пред България завършиха още отборите на Германия, Австрия и Русия, а на старт застанаха общо 22 щафети.

По-късно днес е щафетата на 3 по 7,5 километра при юношите старша възраст, а утре са щафетите при кадетките и младежите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ясни са финалистите на държавното по тенис до 18 г.
Ясни са финалистите на държавното по тенис до 18 г.
Кипър отваря врати за ваксинирани британски туристи
Кипър отваря врати за ваксинирани британски туристи