НОВИНИ

БНТ и изборите: Равносметката

видяха зрителите
bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 22.11.2021
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

По време на предизборната кампания БНТ отрази над 2400 минути безплатни форми на всички политически субекти, абсолютно равнопоставено.

За първи път имахме президентски и парламентарни избори 2 в 1, организирахме единствения президентски дебат между двамата кандидати Румен Радев и Анастас Герджиков.

Мисия на обществената медия беше да ориентира зрителите в потока от информация.

За предизборната кампания БНТ реализира две нови предавания в праймтайм: "Президентски избори 2021: Дебатът за България" и "Президентски избори 2021: Кандидатите".

Всички регистрирани партии, коалиции и инициативни комитети имаха право на участия в предавания чрез споразумение с БНТ, което се одобрява и от ЦИК.

Водещите с най-голям опит и доверие бяха медиатори на срещата между зрителите и кандидатите в президентските и предсрочни парламентарни избори. Те се отличиха с изключителна подготовка, реактивност, готовност за импровизация.

В изпълнение на обществената си мисия БНТ организира и излъчи единствения президентски дебат между двамата кандидати Румен Радев и Анастас Герджиков.

Дебатът Радев - Герджиков (ВИДЕО)

В 84 минути - размяната на позиции по всички важни теми беше наблюдавана на живо от над 1,2 млн. зрители по всички канали на БНТ.

Повече от 300 000 души гледаха телевизионното събитие онлайн само през платформите на БНТ. Делът на младата аудитория от 18 до 34 години достига 37,4% от всички зрители пред екрана.

По време на предизборната кампания БНТ разшири аудиторията си сред младите и активните хора благодарение на дигиталните платформи - технологичните иновации и качественото съдържание, с които всеки, по всяко време, навсякъде, чрез различни инструменти гледа, слуша и чете проверена, актуална и важна информация, филтрира и приоритизира.

Мобилното приложени BNT news, сайтът и Фейсбук страницата ни се превърнаха в сериозен източник на информация със стриймове на живо, задълбочени репортажи и специални дигитални формати.

БНТ е запазена марка за политическа журналистика, а онлайн надградихме това, което предлагаме в ефир. По време на изборите през 2021 година чрез bntnews.bg хората получиха достъп до база данни с всички партийни листи, с опция за филтриране на информацията чрез интерактивна карта по региони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Играч на Барселона спечели приза „Golden Boy”
Играч на Барселона спечели приза „Golden Boy”
ИБ на БСП одобри 18 работни групи за преговори за правителство
ИБ на БСП одобри 18 работни групи за преговори за правителство