НОВИНИ

БНТ ще излъчи биографичен документален филм за Георги Мамалев

Айше Сали
от Айше Сали
21:41, 04.10.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Още
Слушай новината

Биографичен документален филм за Георги Мамалев ще излъчи утре вечер Българската на национална телевизия в рубриката "БНТ - представя".

С епизода, озаглавен "С усмивка в живота", отбелязваме 70-годишнината на лъчезарния български актьор. На екрана отново ще видим най-успешните роли на Георги Мамалев. Режисьор на документалния филм е Олег Ковачев.

"Утре няма да ни има. Ще дойдат нови поколения, но трябва да знаят кой е Жоро Мамалев. Това, което са направили в театъра, в киното, в изкуството, ще остане. Това е техният паметник и ние трябва да пазим спомена за тези хора, защото нацията се изгражда от шепа души. Този е сред тях", заяви Емил Кошлуков, генерален директор на БНТ.

"С усмивка в живота" е нещо съвсем точно казано за Георги Мамалев, който вече 45 години ни усмихва от Народния театър и от екраните. Но освен това, Жоро е много сериозен човек, който умее да прави роли, които се запомнят", каза Олег Ковачев, режисьор.

"Аз съм много благодарен на БНТ, защото живота ми мина в тази телевизия. Обещавам на зрителите, че повече няма да ги тревожа с подобни филми за мен, защото ще взема да прекаля. Моята работя сега е да си свърша работата в Народния театър, да си играя ролите, да идват хората да гледат, защото не се знае това още колко ще продължи. Дай Боже, да бъде по-дълго! Докато мога, докато имам сили!", каза Георги Мамалев, актьор.

Снимки: Десислава Кулелиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Благоевград отбелязват 110 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония
В Благоевград отбелязват 110 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония
Байерн Мюнхен безпроблемно разгорми Виктория Пилзен
Байерн Мюнхен безпроблемно разгорми Виктория Пилзен