НОВИНИ

Бохум подчини Байерн Мюнхен с четири гола през първата част

байерн мюнхен изнесе лекция барселона насред камп ноу
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:23, 12.02.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Бохум победи Байерн Мюнхен с 4:2 в мач от 22-ия кръг на Бундеслигата. Роберт Левандовски откри резултата, но домакините отговориха с четири попадения преди почивката, дело на Кристофър Антуи-Аджей, Юрген Локадия, Кристиан Гамбоа и Герит Холтман. Нападателят на гостите отново бе точен след паузата, за да оформи крайния резултат.

Роберт Левандовски бързо материализира натиска на "баварците" в 9-ата минута с точен изстрел в долния десен ъгъл на противниковата врата.

Възпитаниците на Томас Райс отговориха по подобаващ начин с попадение пет минути по-късно. Кристофър Антуи-Аджей стреля по трева в в долния ляв ъгъл, за да изравни.

В 36-ата минута Дайо Упамекано игра с ръка в наказателното си поле и домакините получиха дузпа. Юрген Локадия завърши обрата с точно изпълнение.

Апетитът за гола помогна на новака в елита да отбележи нови две попадения в следващите четири минути. Кристиан Гамбоа стреля от дистанция в левия ъгъл, а Герит Холтман направи резултата 4:1 с шут в горния десен ъгъл. Бохум е първият отбор от 1975 г. насам, който бележи 4 гола във вратата на Байерн Мюнхен преди почивката. Айнтрахт Франкфурт е последният отбор, който може да се похвали с подобно постижение, като "орлите" вкарват пет гола във вратата на своя съперник за победа с 6:0.

След паузата Патрик Остерхаге и Кристофър Антуи-Аджей пратиха топката в противниковата врата на два пъти, но головете им не бяха зачетени заради засади.

Четвърт час преди края на редовното време полякът отново се разписа за шампионите с шут, отбил се от вътрешността на дясната греда. Левандовски бе близо до хеттрик, но изпълнението му от пряк свободен удар в 86-ата минута се отби от напречната греда.

Байерн Мюнхен остава лидер в класирането с актив от 52 точки. Бохум заема 11-ата позиция в подреждането с 28 пункта.

Останалите шамппионатни срещу от деня:

Айнтрахт Франкфурт - Волфсбург 0:2
Борусия Мьонхенгладбах - Аугсбург 3:2
Гройтер Фюрт - Херта Берлин 2:1
Фрайбург - Майнц 1:1

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фандъкова прекрати провеждането на Луковмарш
Фандъкова прекрати провеждането на Луковмарш
Атанас Атанасов за "Пегас": Прокуратурата търси начин да отклони вниманието
Атанас Атанасов за "Пегас": Прокуратурата търси начин да отклони вниманието