НОВИНИ

Бойко Борисов ще бъде поканен за изслушване в пленарна зала утре

парламентът кани бойко борисов изслушване пленарна зала
bnt avatar logo
от БНТ
16:39, 15.04.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Премиерът в оставка Бойко Борисов ще бъде поканен утре в пленарната зала за изслушване по Плана за възстановяване и устойчивост. Това е решил Председателският съвет на 45-ото Народно събрание на първото си заседание.

Предложението за изслушване е на ПГ на "Изправи се! Мутри вън!".

Председателят на Народното събрание Ива Митева каза, че ще се свържат с премиера във връзка с присъствието му утре в парламента.

До края на деня тя ще подпише да има пълен достъп на медиите до всички части на сградата на парламента при спазване на противоепидемичните мерки.

С тържествено заседание започна работа 45-ото Народно събрание

Ива Митева посочи, че ще внесат проект да няма Великденска ваканция и депутатите да заседават. "Още повече, че става дума за два дни и няма нужда Народното събрание да бъде в почивка, предвид и дългия период, в която събранието не заседава заради предизборната кампания", добави тя.

Предложенията на "Има такъв народ" за промени в Изборния кодекс ще бъдат внесени още днес, информира Митева. От групата се надяват на подкрепа.

"Утре започваме с изслушване на премиера Борисов, който не се е явявал в парламента, както твърдят, една година и половина", коментира председателят на ПГ на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова.

Утре ще има изслушване по Плана за възстановяване и устойчивост и ще бъде създадена комисия по ревизия на управлението и на похарчените пари, добави тя.

Също така се разбрахме, че утре ще бъдат обсъдени и първите три комисии, които ще бъдат създадени - правна, бюджетна и здравна комисия, и съответно ще бъдат избрани техните членове, информира Мая Манолова.

До приключване на ремонта в другата сграда, заседанията ще се провеждат в старата сграда, каза още Манолова. Заседанието утре ще е от 10.00 часа, съобщи тя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две деца са нахапани от куче в градина в Белозем
Две деца са нахапани от куче в градина в Белозем
БАБХ изтегли от пазара над 160 опаковки от хранителна добавка
БАБХ изтегли от пазара над 160 опаковки от хранителна добавка