НОВИНИ

Борис Джонсън обяви по-строги мерки в Англия след 2 декември

Фани Аронова
от Фани Аронова
22:36, 23.11.2020
Чете се за: 00:35 мин.
По света
борис джонсън обяви строги мерки англия декември

Някои магазини и фитнес зали в Англия ще отворят след края на карантината на 2 декември, но въведените преди нея тристепенни ограничения ще се затегнат, обяви пред парламента премиерът Борис Джонсън.

Предстои да се реши коя степен ще важи за всеки район. Ситуацията ще се преразглежда на всеки две седмици и това ще продължи до март. Ще се разрешава събиране на максимум 6 души. При ограниченията от втора степен ще работят само заведения, които сервират храна, а при третата степен ще се дава само храна за вкъщи. Предстои да се обявят правилата за празнуване по Коледа. Всички го искаме, но тази година Коледа няма да е нормална, каза премиерът.

Борис Джонсън: Вирусът няма да ни осигури коледно примирие, той не знае, че идва Коледа. Всички трябва да преценяват внимателно риска при посещаване на възрастни роднини. Ще правим и бързи тестове. Така ще откриваме заразените без симптоми и те ще се изолират, за да не разнасят заразата. Зимата ще бъде тежка, Коледа няма да е нормална и има много време до пролетта. Но преодоляхме препятствие и спасителният път се вижда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимно слънчево време
Предимно слънчево време
100 нарушения на противоепидемичните мерки в Русе за седмица
100 нарушения на противоепидемичните мерки в Русе за седмица