НОВИНИ

Борислав Михайлов с призив: Върнете публиката на стадионите

борислав михайлов отхвърли твърдения натиск разпит прокуратурата
bnt avatar logo
от БНТ
15:55, 15.10.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изпрати официално писмо до директора на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев и до министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров с призив за преразглеждане на издадената на 12 октомври заповед, забраняваща присъствието на публиката на стадионите в София, съобщава официалният сайт на футболната централа.

В писмото Михайлов подчертава европейските практики през последните месеци, както и фактът, че стадионите са открити съоръжения, като аргумент за допускане на зрители при представяне на необходимата документация за ваксина, преболедуване или валиден негативен тест за COVID-19 – по същия начин, по който успешно бе организиран извънредния конгрес на БФС, макар и в закрито пространство.

„Апелирам да бъде следван общоевропейския подход и футболните фенове да не бъдат дискриминирани и ощетени от възможността да наблюдават любимите си отбори на стадионите“, призовава президентът на БФС.

Малко по-рано днес старши треньорът на Левски Станимир Стоилов изрази негодувание от решението да не бъдат допускани фенове на футболните срещи.

От четвъртък, 14 октомври, всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на закрито и открито в столицата се провеждат без публика.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От 8 ноември САЩ отварят границите си за напълно ваксинирани туристи
От 8 ноември САЩ отварят границите си за напълно ваксинирани туристи
Стоилов: Футболът е за феновете, който не иска да се ваксинира – да си носи последствията
Стоилов: Футболът е за феновете, който не иска да се ваксинира – да си носи последствията