НОВИНИ

Борислав Младенов е напуснал националния ни отбор по баскетбол след мача срещу Норвегия

борислав младенов напуснал националния отбор баскетбол мача норвегия
bnt avatar logo
от БНТ
10:45, 30.07.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Борислав Младенов е напуснал националния ни тим по баскетбол - мъже, съобщава BGbasket.com, а новината бе потвърдена и от националния селекционер Росен Барчовски.

Баскетболистът е съобщил решението си непосредствено след успеха на България над Норвегия с 91:69 снощи в третия си мач от група J в третия етап от предварителните квалификации за европейското първенство през 2025 година.

"Дойде след мача и пожела да бъде освободен, тъй като не може да даде на отбора това, което иска. Имал е голямо желание, но не се чувства комфортно. Беше доста убеден, настояваше. Аз съм против това нещо. Казах му, че не искам, но не мога да спирам никого, така че с отбора за Австрия ще пътува Александър Стоименов", коментира селекционерът на мъжкия ни отбор.

"Твърде голяма му е амбицията. Смятам, че не можа да осъзнае, че това е национален отбор, който играе за победа, а той е дебютант. Амбициозен млад играч е, талантлив, аз лично го харесвам много, но не можа да преодолее факта, че според него не е играл достатъчно. Според мен всеки е играл, колкото трябва", обясни още Барчовски.

Отборът ни продължава тренировки днес в София, като на мястото на Младенов в състава за гостуването на Австрия е включен Александър Стоименов, който бе част от подготовката на тима по време на целия лагер. Двубоят е на 2 август, като при победа България ще се класира за основния етап на квалификациите за Евробаскет 2025.

"Не мисля, че това ще се отрази на атмосферата в отбора. Толкова много хора не са в него. Казал съм отдавна – няма незаменими играчи. За мен той е много талантлив, но за да израства, трябва да успее да се пребори. Изглежда амбицията му е огромна в личен план, а аз съм треньор и гледам не как да израства един или друг играч, а отборът да побеждава. Това въобще не значи, че няма да го викам отново. Никога не съм имал такова поведение. Той е млад човек. Според мен расте още, още има нестабилна психика, така че е изключено да кажа такова нещо", заяви още Росен Барчовски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тейлър Фриц срещу Александър Вукич на финала на тенис турнира в Атланта
Тейлър Фриц срещу Александър Вукич на финала на тенис турнира в Атланта
Шест души загинаха при катастрофа с малък самолет в Калгари
Шест души загинаха при катастрофа с малък самолет в Калгари