НОВИНИ

Борусия Дортмунд взе крехък аванс срещу Челси преди реванша в ШЛ

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:54, 15.02.2023 (обновена)
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
борусия дортмунд продължава четвъртфиналите турнира купата германия
Слушай новината

Отборът на Борусия Дортмунд постигна минимална победа с 1:0 при домакинството си на Челси в първи двубой от осминафиналите на Шампионската лига.

Темпото на Михайло Мудрик често затрудняваше домакините в началото и принуди централният защитник на Дортмунд Никлас Зюле да се освободи от топката след 15 минути.

Скоро Челси отново атакува чрез Мудрик, който спечели свободен удар вляво от наказателното поле.

След изпълнението на свободния удар Тиаго Силва вкара топката в мрежата на Челси, но домакините се нахвърлиха върху съдията Хесус Гил Мансано в знак на протест.

Прегледът на ВАР показа, че капитанът на Челси умишлено е играл с ръка и Силва беше незабавно санкциониран.

Дортмундските футболисти Юлиан Брандт и Джуд Белингам продължиха да организират атаки, като домакините доминираха във владеенето на топката, което ги правеше уязвими за контраатакуващите набези на Челси.

Най-добрият шанс за началото на полувремето се откри пред Жоао Феликс от Челси, който преодоля защитника на Дортмунд Мариус Волф в наказателното поле и си освободи място за стрелба, но опитът му срещна напречната греда.

Близо до края на полувремето Волф едва не изведе Дортмунд напред, когато Брандт се измъкна от защитник и го изведе в наказателното поле, но ударът му с глава мина встрани.

В началото на второто полувреме Челси доминираше и принуди полузащитника на Дортмунд Емре Джан да получи жълт картон, когато събори настъпващия Рийс Джеймс.

Вратарят Грегор Кобел спаси свободния удар, за да намали напрежението.

След 60-та минута Джеймс отново излезе един срещу един с Кобел, този път в открита позиция, но швейцарският страж насочи удара му над гредата.

Единственото попадение на стадион „Сигнал Идуна Парк“ бе в 63-ата минута. След изпълнение на ъглов удар в наказателното поле на домакините от страна на Челси, бранителят на „жълто-черните“ Рафаел Герейро изчисти топката в половината на гостите, Карим Адейеми тръгна зад централната линия, стигна първи до топката, надбяга Енцо Фернандес, финтира вратаря Кепа Арисабалага и прати топката в опразената врата.

Реваншът в във вторник, 7 март, от 22 часа на стадион „Стамфорд Бридж“ в Лондон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време с температури над 10° следобед
Слънчево време с температури над 10° следобед
Реал Мадрид очаквано разгроми последния в класирането на Ла Лига
Реал Мадрид очаквано разгроми последния в класирането на Ла Лига