НОВИНИ

Боряна Калейн и Стилияна Николова ще играят във втората група на финала на индивидуалния многобой в събота

добро начало боряна калейн стилияна николова европейското
bnt avatar logo
от БНТ
13:42, 25.08.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Абсолютната европейска шампионка от Баку 2003 Боряна Калейн и бронзовата медалистка в многобоя от София 2022 Стилияна Николова ще играят във втората група на финала на индивидуалния многобой в събота на световното първенство по художествена гимнастика в испанския град Валенсия.

До момента България има три медала от шампионата, след като Калейн взе сребърни отличия на финалите на бухалки и на лента, и извоюва и квота за България за Париж 2024, а Николова има бронз на топка.

Първите 18 индивидуални гимнастички след квалификациите се класираха за индивидуалния многобой и ще се борят за абсолютната световна титла. Те започват от нула и ще изиграят и четирите си съчетания утре. 18-е състезателки са разделени на две групи по девет. В група В са класиралите се в квалификациите от 10-о до 18-о място (включително) и група А (на заелите от 1-о до 9-о място включително).

Стилияна Николова и Боряна Калейн са в по-силната група А, като Николова ще стартира от позицията си на лидер в квалификациите, а Калейн се класира с 4-ти резултат. Двете са съответно с 2-и и 3-и стартов номер и започват първо Николова с топка, а Калейн с бухалки.

По програма първата група утре започва в 16.00 часа българско време, а втората в 18.45 ч. и ще бъде предавана НА ЖИВО по БНТ 1!

Във временното подреждане за отборната титла България продължава да води със сбор от 267.450 точки, пред Германия с 261.950 и Италия с 255.700 точки. Общата оценка се формира от осемте резултата на индивидуалните състезателки и двете на ансамбъла.

От 17.00 часа днес първенството продължава с квалификации/финал на многобоя при ансамблите, след което ще бъдат наградени и призьорите в отборната надпревара. Българският ансамбъл е във втория поток, които започва в 19.00 часа българско време. В тази група са още тимовете на Италия, Азербайджан, Израел, Украйна и други. Нашите момичета са със стартов номер 9.

В състезанието ще стартират общо 24 отбора.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Тагарев се срещна с посланика на Северна Македония Н. Пр. Агнеза Руси Поповска
Министър Тагарев се срещна с посланика на Северна Македония Н. Пр. Агнеза Руси Поповска
Дания забранява изгарянията на Корана
Дания забранява изгарянията на Корана