НОВИНИ

Братя Хачатрян с тежки наказания заради корупция в тениса

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:12, 05.11.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Тенис
братя хачатрян тежки наказания заради корупция тениса

Братята Карен и Юрий Хачатрян са с наложени строги наказания, съобщиха от Българската федерация по тенис.

Тенис звеното за почтеност (The Tennis Integrity Unit - TIU) ги намери за виновни по обвинения в уговаряне на изхода на тенис мачове.

На Карен е наложена доживотна забрана да се състезава и глоба в размер на 250 000 долара. Юрий пък е със спрени права за 10 години и трябва да плати санкция от 50 000 долара.

"Тенис звеното за почтеност потвърди, че двама български тенисисти (без позиции в ранглистата) са със спрени права и финансови глоби, след като са били осъдени за редица престъпления за корупция", се казва в прессъобщението на TIU.

Разследването е установило, че в периода 2017-2019 арменецът с българско гражданство Карен Хачатрян многократно е нарушил "Програмата за борба с корупция в тениса" чрез пет уговорени мача, девет случая на подтикване на тенисисти да не показват най-добрата си игра, многократна неспособност за сътрудничество на TIU и др.

По-малкият му брат е обвинен в корумпиране на друг професионален тенисист, предоставяне на невярна информация и залагане на мачове.

Като реакция на решението на TIU , Българската федерация по тенис няма да допусне картотека на двамата братя в който и да е клуб в страната и ще информира клубовете, в които те са играли през последните 5 години години, че следва да не допускат тези състезатели на своята база за срока на наложеното наказание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Симеон Терзиев на полуфинал на двойки в Истанбул
Симеон Терзиев на полуфинал на двойки в Истанбул
Как „Американската мечта“ променя хората?
Как „Американската мечта“ променя хората?