НОВИНИ

Бюлетините за местния вот пристигнаха в Русе (СНИМКИ И ВИДЕО)

bnt avatar logo
от БНТ
16:48, 19.10.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Малко над 470 000 бюлетини за общински съветници и кметове на общини и кметства в Русенско пристигнаха днес в областния град. Те бяха доставени при засилени мерки за сигурност и посрещнати на място от представители на Общинските избирателни комисии от региона, както и на Областната администрация в Русе, в чиято сграда ще бъдат съхранявани под постоянна полицейска охрана. От там уточниха, че е създадена организация те да бъдат предоставени на общините от региона във възможно най-кратки срокове.

Изборите на 29 октомври в секциите с над 300 избиратели ще се проведат както на хартия, така и чрез машини за електронно гласуване. Начинът за гласуване зависи от желанието на избирателя. Само хартиени бюлетини ще се използват в секциите с под 300 души. В подвижните секции ще се гласува също с хартиени бюлетини.

От Областната администрация добавиха, че на практика бюлетините, които ще бъдат доставени, подсигуряват напълно вота на всички избиратели в региона, които според предварителните данни на ГРАО са 189 178.

Към момента според информация от Централната избирателна комисия разкритите секции в областта са 326, като в 287 от тях, където избирателите са над 300, ще има възможност за машинен вот.

Всички материали ще бъдат разпределени по секциите на 28 октомври от съответните общини. Председателите на комисиите следва сутринта в деня за размисъл да получат първо книжата. В Областната администрация вече са доставени изборните книжа.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българската федерация по колоездене избра нов управителен съвет
Българската федерация по колоездене избра нов управителен съвет
Сметките на Ботев Пловдив са запорирани, махат и турникетите на "Колежа"
Сметките на Ботев Пловдив са запорирани, махат и турникетите на "Колежа"