НОВИНИ

Черно море дочака първа победа в НБЛ

"Моряците" оставиха Шумен с празни ръце

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
21:10, 25.10.2024
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
черно море дочака първа победа нбл
Снимка: НБЛ
Слушай новината

Черно море Тича се пребори за първи триумф през новия сезон в НБЛ. Момчетата на Георги Давидов надделяха над Шумен с 89:81 в мач от четвъртия кръг. В зала „Христо Борисов“ варненският тим наклони везните в своя полза през второто полувреме и до края не се огъна пред играчите на Янко Янков, нанасяйки им четвърто поредно поражение в елита.

За шуменци дебютира най-новото им попълнение – Майк Уилямс .

На сметката си „моряците“ вече имат победа и три загуби, докато „жълто-зелените“ все още не знаят какво е успех през новия сезон и са с четири поражения.

Бенямин Зецич и Майкъл Уилямс бяха в основата на силния старт на гостите. Епизодичните изяви на Родни Първис и Иван Спиров рядко даваха основания на домакините, че са готови за обрат, а „жълто-зелените“ заздравиха защитата и по този начин дръпнаха с 4 точки в края на първата част.

Усилията на Джакори Ийли, Рей Идоу и Зечич се оказаха достатъчни за отбора от Шумен да играе ролята на лидер и през повечето време от втория период. Джон Флорвиъс постепенно даде тон за обрата, а Цветомир Чернокожев и Първис последваха неговия пример, за да могат „моряците“ да постигнат целта си и да поведат с 40:37 на голямата почивка.

Стартът на второто полувреме се превърна в надстрелване. Николай Стоянов и Флорвиъс се заеха със задачата да бележат за варненския тим, докато от другата страна Рей Идоу, Уилямс и Зечич отговаряха предизвикателството. Присъствието на Костадин Лазаров също се оказа от значение, тъй като домакините нарушиха статуквото и по този начин се откъснаха с 8 точки след 30 минути игра.

Рецитал на Уилямс даде шанс на гостите да се върнат в играта при откриването на финалната десетка. Зецич постепенно пое щафетата от своя съотборник и „жълто-зелените“ продължиха да дишат във врата на своите съперници. Така се стигна до Флорвиъс и Лазаров върнаха спокойствието на „моряците“, но Уилямс и Зецич доближиха шуменци до минус 3 в последните 58 секунди. В този момент забивка на Флорвиъс и кош на Лазаров окончателно пратиха победата във варненския лагер.

Джон Флорвиъс се отличи за Черно море с 24 точки и 9 борби. Родни Първис се разписа с 20 точки, Цветомир Чернокожев се отчете с 10 и 12 овладени под двата ринга топки.

Майкъл Уилямс дебютира за Шумен с 25 точки, 7 борби и 5 точни шута зад дъгата. Бено Зецич регистрира 21, 7 овладени под двата ринга топки и 5 асистенции. Рей Иду записа 15 точк и 5 овладени под двата ринга топки, Джакори Ийли реализира 10.

На 3 ноември (неделя) Черно море ще има визита на Рилски спортист, докато ден по-рано Шумен ще домакинства на Балкан.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Футболистите на Лудогорец вярват, че могат да преминат основната фаза на Лига Европа
Футболистите на Лудогорец вярват, че могат да преминат основната фаза на Лига Европа
Красимир Дунев: Това е най-успешният конгрес за България до сега
Красимир Дунев: Това е най-успешният конгрес за България до сега