НОВИНИ

Черно море и Спартак Плевен с успехи в НБЛ

черно море спартак плевен успехи нбл
bnt avatar logo
от БНТ
20:29, 25.11.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Черно море Тича записа втора поредна победа в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ), след като надделя у дома срещу Берое с 94:76 в мач от 8-ия кръг на шампионата.

Ключова за развоя на срещата във Варна се оказа втората четвърт, в която домакините доминираха тотално и след успех с 29:6 се оттеглиха на почивката между полувремената при аванс от 56:32.

През второто време старозагорци съумяха да стопят част от пасива си, но по никакъв начин не застрашиха едва втория успех на Черно море през кампанията.

За победителите Аверил Ъгба завърши с "дабъл-дабъл" – 30 точки и 11 борби, докато за гостите най-полезен стана Даръл Дейвис с 24 пункта и 9 борби.

В класирането момчетата на Болшаков остават на последното 12-о място с баланс 2-6, колкото има и 11-ят Академик Пловдив. Берое пък е на 9-ата позиция с актив от три успеха и пет поражения.

В друг мач от кръга Спартак Плевен победи с 101:95 като гост състава на Шумен след продължение и така остави шуменци без домакински успех през сезона.

Срещата премина при поделено надмощие, като в крайна сметка след редовните 40 минути таблото показваше равенство - 86:86.

В допълнителното време домакините първи взеха преднина, но в края плевенчани, водени от трите поредни коша на Родни Първис, съумяха да измъкнат крайната победа и така да прекъснат серията си от три поредни загуби в първенството.

Именно Първис стана най-резултатен за успеха с 21 точки, Андрю Гордън реализира 16, а Николай Стоянов добави 15. За Шумен Брайън Камерън се отличи с 30 пункта, докато Дейвид Ролинс вкара 25, но въпреки това тимът претърпя четвъртата си загуба като домакин.

В подреждането Спартак Плевен заема 4-ото място с баланс 4-4, а Шумен засега е 8-и с актив от три победи и пет загуби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След сигнал до БНТ: Разкриха фалшив сайт за продажба на криптовалута
След сигнал до БНТ: Разкриха фалшив сайт за продажба на криптовалута
Изключително усложнена обстановка в цялата страна заради снега
Изключително усложнена обстановка в цялата страна заради снега