НОВИНИ

Червения динамит избухна и разби Уелс

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:46, 26.06.2021 (обновена)
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
живо евро 2020 дания разби уелс стана първия финалист уефа евро 2020
Слушай новината

Националният отбор на Дания се класира за 1/4 финалите на УЕФА Евро 2020, след като буквално разнищи Уелс с 4:0 на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам.

Момчетата на Каспер Хюлманд не оставиха никакви шансове на своя съперник, като резултатът дори можеше да бъде и по-изразителен.

Така датчаните вече гледат смело към 1/4 финалите, където очакват победителя от двубоя между Нидерландия и Чехия.

Първият по-опасен удар дойде в 10-та минута, когато Гарет Бейл стреля от дистанция, но топката премина на сантиметри от дясната греда на датската врата.

Уелсците продължиха да действат по-добре и след този момент, като създаваха сериозни проблеми на Дания в организирането на атаки.

В 27-та минута обаче Каспер Долберг хвърли датската публика в екстаз с брилянтен фалцов удар от границата на наказателното поле, който не остави шансове на Хари Уорд.

В края на първата част Йоаким Мееле се озова на идеална позиция да удвои преднината на своя тим, но Дани Уорд се намеси решително, избивайки в ъглов удар.

Скоро след подновяването на играта датчаните организираха бърза атака отдясно, при която Брайтуайт центрира в наказателното поле, а там резервата Неко Уилямс направи непростима грешка в опита си да изчисти, пращайки топката на крака на Каспер Долберг, който отблизо нямаше как да сбърка за 2:0.

В 66-та минута Матиас Йенсен опита нещо много красиво, стреляйки от малък ъгъл, но топката само облиза страничния стълб на вратата.

Въпреки аванса си от два гола, Дания продължаваше да бъде по-дейния от двата тима и в 86-та минута беше много близо до това да стигне до трети гол. Удар на Корнелиус бе отразен с мъка от Уорд, при добавката Мартин Брайтуайт уцели гредата, а после и Йоаким Андерсън не намери очертанията на вратата.

Само три минути по-късно обаче третия гол стана факт. Матиас Йенсен намери Йоаким Мееле, който елиминира първо Бен Дейвис и после с мощен удар направи резултата класически.

Изнервен от развоя на двубоя, Хари Уилсън фаулира голмайстора Мееле след подновяването, заради което получи директен червен картон. Повторенията обаче показаха, че решението за изгонването на Уилсън, може би, е било пресилено.

В добавеното време пък Брайтуайт оформи крайното 4:0, като радостта му трябваше малко да почака, тъй като ситуацията трябваше да бъде преразгледана с ВАР.

Стартови състави:

Уелс: Уорд, Робъртс, Родън, Мефам, Дейвис, Морел, Алън, Джеймс, Рамзи, Бейл, Муур

Дания: Шмайхел, Вестергор, Кяер, Кристенсен, Мееле, Дилейни, Хойберг, Струхер, Брaйтуaйт, Долберг, Дамсгор

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
500 студенти са заразени с COVID-19 след учебно пътуване до Балеарските острови
500 студенти са заразени с COVID-19 след учебно пътуване до Балеарските острови
Гръмотевична буря изкорени дървета и повреди покриви на къщи в Унгария
Гръмотевична буря изкорени дървета и повреди покриви на къщи в Унгария