НОВИНИ

Членовете на новия изпълком сами са отказали да получават финансови възнаграждения

Проф. д-р Николай Изов очаква подкрепа от страна на правителството за развитието на българския футбол

Николай Изов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:04, 11.06.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Членовете на новата футболна управа са се отказали от финансови възнаграждения, каквито получаваха хората от предишния изпълком. Това обяви един от хората в новия екип на БФС и на президента Георги Иванов - проф. д-р Николай Изов.

Изов говори пред журналистите след продължилото три часа и половина днешно съвещание, а акцентира и на задачите от своя ресор – връзките на БФС с държавните институции.

"Обсъдиха се доста административни проблеми, както и задачи за летните месеци. Надявам се, че решенията са достатъчно коректни, за да се развива българския футбол. Взехме също така решения за участие в проекти и дейности за детско-юношеския футбол, както и проекти за ученическия футбол. Неща, които не мога да разкажа за една минута", започна професорът.

Той очаква подкрепа от страна на правителството за развитието на българския футбол.

"МОН, ММС и МТСП са положително настроени за работа с БФС. В момента има избрано действащо правителство и аз мисля, че ще се вземат правилните решения. Тези проекти се надявам да минат, да бъдат насочени към финансово подпомагане на различни проекти, например за национални отбори, както и проекти за спортни клубове, които са около 500 - имам предвид тези, които имат право на участие", обясни още Изов.

Според него новият формат на Първа лига ще подобри нивото на футболния елит.

"Президентът на БФС Георги Иванов и целият Изпълком правим всичко, за да вдигнем нивото на българския футбол. Днес отказахме хонорарите, които предишното ръководство беше решило да си получава. Аз съм човек от спорта - 16 години съм бил в НСА - декан, заместник-ректор, ректор, заместник-председател съм на Софийската организация на БЧК, вицепрезидент съм на БОК. Така че това ме води и в БФС", поясни Николай Изов.

Изпълнителният комитет се събра днес в 11.00 часа и работи повече от три часа, за да утвърди нов формат на първенствата в Първа и Втора лига, за да въведе в сила новите нормативни документи, както и да определи работни групи за срещи с държавните институции. Отделно от това бяха направени и много промени в редовните комисии. Беше анонсирана и промяна в системата за видеопомощ за съдиите (ВАР), като ще бъдат добавени по още две камери към задължителните шест.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роналд Куман: Барселона пое риск с контузията на Френки де Йонг и сега ние плащаме цената
Роналд Куман: Барселона пое риск с контузията на Френки де Йонг и сега ние плащаме цената
ЦИК обяви избирателната активност: 34,41% са гласували за НС, а 33,79% за ЕП
ЦИК обяви избирателната активност: 34,41% са гласували за НС, а 33,79% за ЕП