НОВИНИ

ЦСКА отстъпи на Олимпиакос в контрола

ЦСКА
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
21:58, 30.06.2021
Чете се за: 05:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА отстъпи с 1:2 на гръцкия футболен шампион Олимпиакос (Пирея) във втората си контрола по време на лагера в Австрия.

Двубоят се игра на стадиона в град Швац. В първата си проверка червените победиха Вакер (Инсбрук) с минималното 1:0. Единственото попадение тогава за тима на Любослав Пенев реализира Юрген Матей в 56-ата минута.

Днешният двубой стартира с 30 минути закъснение заради тежките метеорологични условия и наводнен терен. Първото полувреме бе равностойно. В 8-ата минута Иван Турицов беше изведен добре по дясното крило и центрира остро в наказателното поле, но стражът на гърците спаси. Последваха две добри намеси и на българския вратар Димитър Евтимов, след опасни атаки на Олимпиакос. В 19-ата минута Хамза Чатакович опита удар от далечно разстояние. Стражът на гърците обаче реагира добре и спаси. Топката попадна на крака на Радослав Живков, който обаче се оказа в засада. Секунди по-късно ЦСКА бе близо до гол. След центриране по земя в наказателното поле на гърците Калогерополус опита да изчисти, но прати топката в дясната греда на Кристинсон, след което неговите колеги успяха да изчистят.

Мачът бе прекъснат за няколко минути в 29-ата, след като Радослав Живков получи неприятен удар в главата и се наложи да му бъде оказана медицинска помощ, а в последствие бе заменен от Ахмед Ахмедов.

В 36-ата минута ЦСКА отново застраши вратата на гърците. Йоан Баи овладя една топка на границата на наказателното поле и навлезе в пеналта, като опита удар, но той срещна тялото на бранител. Топката попадна в Чатакович, който пробва да стреля, но защитата на Олимпиакос се справи и изби.

През второто полувреме армейците започнаха доста по-уверено и съвсем заслужено първи откриха резултата. В 58-ата минута Йоан Баи намери добре Георги Йомов по дясното крило. Той центрира в наказателното поле, където Ахмед Ахмедов бе оставен непокрит и с глава прати топката в мрежата на Олимпиакос, давайки аванс на ЦСКА за 1:0.

Пет минути по-късно гръцкият тим изравни за 1:1. След центриране от дясното крило топката достигна до Ахмед Хасан, който с акробатичен удар я прати в мрежата на Димитър Евтимов. Армейците отново тръгнаха в атака, за да търсят победата, но десет минути преди края, след разбъркване в наказателното ни поле топката достигна до Ахмед Хасан, който стреля силно и влезлият като резерва Алекс Божев спаси. Топката обаче достигна до Никола Кумич, който на празна врата се разписа и даде аванс от 2:1 за гръцкия шампион.

В 83-ата минута ЦСКА отправи опасен удар. След центриране от корнер на Греъм Кери Пламен Гълъбов стреля с глава, но вратарят на Олимпиакос се справи със ситуацията.

Червените пропуснаха да изравнят в 87-ата минута на двубоя. След подаване на Митко Митков в наказателното поле, Георги Йомов овладя на гърди и опита да намери свой съотборник на празна врата, но отбраната на Олимпиакос се справи със ситуацията и изби в корнер. До края на срещата нямаше повече попадения и така армейците допуснаха първо поражение в предсезонната си подготовка с 1:2 срещу най-титулувания клуб в южната ни съседка в престижна и полезна контролна среща.

Следващият мач на ЦСКА в Австрия е в неделя (4 юни), когато тимът се изправя срещу немския Вердер (Бремен). Двубоят е с начален час 17:00 часа българско време и ще се играе на стадиона в град Цел ам Цилер.

Стартов състав на ЦСКА: 25. Димитър Евтимов (в), 2. Юрген Матей, 3. Жеферсон Телес (к), 5. Федерико Варела, 7. Йоан Баи, 10. Георги Йомов, 11. Хамза Чатакович, 18. Брадли Мазику, 19. Иван Турицов, 28. Пламен Гълъбов, 30. Радослав Живков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца от България ще могат да разговарят с астронавтите от МКС
Деца от България ще могат да разговарят с астронавтите от МКС
Стартира 68-oто издание на Колоездачната обиколка на България
Стартира 68-oто издание на Колоездачната обиколка на България