НОВИНИ

ЦСКА с победа в първата си контрола на австрийска земя

Иван Турицов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:03, 26.06.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА победи с 1:0 Вакер (Инсбрук) в първата си контролна среща на австрийска земя, играна на стадиона в град Фулпмес.

"Армейците" натиснаха своя съперник от първия съдийски сигнал. Още в 3-та минута Георги Йомов подаде с глава към Бисмарк Чарлс в наказателното поле, който от своя страна стреля със задна ножица, но топката остана извън очертанията на вратата.

В 12-та минута Мено Кох бе принудително заменен от Пламен Гълъбов. Нидерландецът пострада при сблъсък с противников играч.

В 38-та минута новото попълнение Йоан Баи се озова сам срещу вратаря и стреля, но ударът му мина вдясно покрай страничната врата. До края на първото полувреме още шансове се откриха пред Георги Йомов, Хамза Чатакович и Бисмарк Чарлз, но до попадение не се стигна и двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част старши треньорът на червените Любослав Пенев направи много промени и до края на полувремето в игра влязоха всички футболисти, които бяха записани сред резервите.

ЦСКА продължи да атакува и да бъде по-агресивният отбор на терена и в 56-ата минута заслужено откри резултата. Тиаго Рордигес изпълни много добре ъглов удар отдясно на противниковия вратар и Юрген Матей бе най-съобразителен във въздуха, насочвайки топката с глава в мрежата на австрийския тим за 1:0.

Следващата контролна среща на тима ни е насрочена за 30 юни (сряда), а съперник е гръцкия гранд Олимпиакос. Двубоят е насрочен за 19:00 часа българско време (18:00 часа местно) и ще се играе на стадиона в град Швац.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия се потруди сериозно за своя 1/4-финал на Евро 2020
Италия се потруди сериозно за своя 1/4-финал на Евро 2020
Мобилният пункт за ваксинация в Борисовата градина няма да работи в неделя
Мобилният пункт за ваксинация в Борисовата градина няма да работи в неделя