НОВИНИ

Цветана Пиронкова започва срещу състезателка от Тайпе на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:23, 05.02.2021
Чете се за: 00:55 мин.
Тенис
цветана пиронкова започва състезателка тайпе australian open

Пловдивчанката ще има за съперничка в първия кръг опитната тенисистка Су-Вей Сие, която понастоящем заема 68-ма позиция в световната ранглиста.

35-годишната Сие е записала най-големите успехи в кариерата си в игрите на двойки, като може да се похвали с общо три титли в турнирите от Големия Шлем.

На сингъл пък най-добрите и постижения в Шлема са именно на Australian Open, тъй като тя на два пъти е достигала до четвъртия кръг в Мелбърн, през 2009 и 2018 гоидина.

В исторически план пък това е най-неприятният турнир за Пиронкова, която никога не е печелила два мача подред на кортовете в Мелбърн Парк.

Тази година обаче всички ще очакват от нея да развали тази прокоба, като добрата и форма по време на подготвителните турнири ни дава поводи за оптимизъм.

При победа, българката може да срещне във втория кръг шампионката от Us Open 2019, Бианка Андреску, ако преди това канадката не допусна изненада срещу Михаела Бузаранеску.

В тази четвъртина е са още бившата финалистка в Мелбърн, Петра Квитова, както и Маркета Вондрушова и Ван Цян.

Световната номер 1 Ашли Барти заопчва срещу черногорката Данка Ковинич, а номер 2 Симона Халеп ще играе с австралийката Лизет Кабрера, която участва с уайлдкард.

Седемкратната шампионка на Australian Open пък Серина Уилямс изтегли за съперничка в първия кръг германката Лаура Зигемунд.

Носителката на трофея от миналата година София Кенин ще излезе за мача си от първия кръг срещу Мадисон Инглис от Австралия, която получи покана от организаторите.

Друга бивша шампионка в Мелбърн, Наоми Осака ще срещне на старта Анастасия Павлюченкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Теменужка Петкова: Имаме една от най-конкурентните цени на природен газ спрямо Европа
Теменужка Петкова: Имаме една от най-конкурентните цени на природен газ спрямо Европа
Виенското колело в Сиатъл стана ресторант
Виенското колело в Сиатъл стана ресторант