НОВИНИ

Цвети Пиронкова официално потвърди участието си на US Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:43, 24.08.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Тенис
цвети пиронкова официално потвърди участието open

Българската тенисистка потвърди завръщането си на корта след тригодишно отсъствие заради майчинство в интервю пред Българската федерация по тенис.

Бившата полуфиналистка от Уимбълдън ще играе в Ню Йорк, благодарение на така нареченият "защитен ранкинг". Според него към момента пловдивчанката заема 123 позиция в световната ранклиста, което и дава право на участие в основната схема.

„Да, взех решението да участвам на US Open. Не са малко правилата и ограниченията и със сигурност провеждането на този турнир ще е нестандартно, но такива са условията в момента за всички. След това съм заявила участие и на турнирите на клей в Европа“ сподели бившата ни първа ракета.

Цвети обяви намерението си отново да стане част от тура през месец март тази година, но пандемията от коронавирус обърка плановете и.

Въпреки това дългоочакваното и завръщане ще стане факт само след няколко дни и то на една от най-големите сцени-"Флъшинг Медоус" в Ню Йорк, домът на US Open.

Най-доброто представяне на българката в "Голямата Ябълка" е през 2012 година, когато тя достигна до 1/8 финал, където отстъпи на Ана Иванович.

За последно Цвети участва на турнира през 2016-та, когато бе елиминирана във втория кръг от Йохана Конта с 2-6, 7-5, 2-6, в мач белязан от няколко противоречиви моменти.

През 2017-та пък, пропускането именно на US Open поради контузия прекъсна серия от 49 поредни участия за Пиронкова в турнирите от Големия Шлем.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военни се включиха в гасенето на пожара край Свиленград
Военни се включиха в гасенето на пожара край Свиленград
Григор Димитров: Далеч съм от най-добрата си форма
Григор Димитров: Далеч съм от най-добрата си форма