НОВИНИ

Даниил Медведев преодоля първия кръг на "Ролан Гарос"

Руснакът елиминира Доминик Кьопфер

Даниил Медведев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:44, 28.05.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Поставеният под №5 Даниил Медведев (Русия), който през 2023 г. допусна изненадващо поражение в първия кръг на откритото първенство по тенис на Франция, преодоля с 6:3, 6:4, 5:7, 6:3 Доминик Кьопфер (Германия) на старта на тазгодишното издание на "Ролан Гарос".

Медведев не позволи на германеца да конвертира единствения си шанс за пробив в първите два сета и ги спечели с лекота, но Кьопфер подобри значително представянето си в третия. Той записа първи брейк в мача за 2:0 и го защити на собствен сервис, след което проби отново за 4:2.

Руснакът отговори на старта на четвъртия сет, възползвайки се от двойна грешка на Кьопфер за пробив, който бе бързо защитен за 2:0. Германецът върна този брейк за 3:3, но Медведев спечели следващите три гейма с два пробива и затвори мача след три часа и 10 минути игра.

Следващият съперник на Медведев ще мъде Миомир Кечманович (Сърбия), който спечели с 6:2, 6:1, 4:6, 7:5 срещу Тиаго Монтейро (Бразилия).

Шампионът от откритото първенство на Австралия Яник Синер (Италия) пък надви с 6:3, 6:3, 6:4 Кристофър Юбанкс (САЩ) за 2 часа и 12 минути игра. Във втория кръг той ще срещне Ришар Гаске (Франция), който в неделя победи в три сета Борна Чорич (Хърватия).

Фабио Фонини (Италия) също си осигури място във втория кръг с чиста победа с 6:1, 6:1, 7:5 срещу Ботик ван де Зандсхулп (Нидерландия), за да си гарантира мач с Томи Пол (САЩ). Гаел Монфис (Франция) пък преодоля Тиаго Сейбот (Бразилия) с 6:2, 3:6, 6:3, 6:4 и ще се изправи срещу Лоренцо Музети (Италия).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стилияна Николова и Боряна Калейн пред БНТ: Целта ни е България да е на върха
Стилияна Николова и Боряна Калейн пред БНТ: Целта ни е България да е на върха
Обявяват присъдите на българите, задържани във Великобритания за измама със социални помощи
Обявяват присъдите на българите, задържани във Великобритания за измама със социални помощи