НОВИНИ

Даниил Медведев – Рафаел Надал е финалът на Australian Open

Даниил Медведев
bnt avatar logo
от БНТ
13:26, 28.01.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт

Руският тенисист Даниил Медведев е вторият финалист на първия за годината турнир от Големия шлем – Australian Open. Той отстрани по пътя си Стефанос Циципас (Гърция) след 7:6 (7:5), 4:6, 6:4, 6:1.

25-годишният руснак достига до финала в Мелбърн за втори път в кариерата си. За първи път той направи това през 2021 година, но загуби от сърбина Новак Джокович с 5:7, 2:6, 2:6.

В битката за ценния трофей Даниил Медведев ще срещне испанеца Рафаел Надал, който победи Матео Беретини от Италия по-рано днес (6:3, 6:2, 3:6, 6:3).

Срещата между Медведев и Циципас не мина без скандали. Реферът отправи предупреждение към гръцкия тенисист по време на четвъртия сет, след като баща му Апостолос Циципас даде наставления на сина си по време на разиграване. Това обаче е в противовес с правилата.

Още във втория сет Даниил Медведев се възмути от постоянните напътствия на Циципас-старши и изкрещя на рефера, настоявайки да предупреди съперника. Руснакът изпусна нервите си в този епизод от срещата, при това срещу арбитъра.

„Бях по-уморен от обикновено, това си пролича в бекхендите, но се радвам, че днес мачът не продължи 5 часа. Ще играя срещу един от най-великите на финала, които се опитват да направят рекорд. Рафа ще бъде срещу мен, ситуацията е много особена. В Ню Йорк с него играхме 5 часа, той остава един от най-добрите, от най-силните. Моята задача е да покажа най-доброто от себе си“, сподели Даниил Медведев.

Полуфиналната среща продължи 2.30 часа.

Това е четвърти финал в Шлема за Даниил Медведев. По два пъти той достига до последния двубой в турнирите в Австралия и Ню Йорк.

Битката за трофея при мъжете на Australian Open ще се проведе в неделя, 30 януари, от 10.30 часа българско време.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отвориха втората схема в подкрепа на туристическия сектор на стойност 30 млн. лв.
Отвориха втората схема в подкрепа на туристическия сектор на стойност 30 млн. лв.
13-годишно момче скочи от шестия етаж в Пазарджик
13-годишно момче скочи от шестия етаж в Пазарджик