НОВИНИ

Дъжд, сняг и много силен вятър през почивните дни

дъжд сняг силен вятър почивните дни
bnt avatar logo
от БНТ
12:52, 17.11.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес ще бъдат в широки граници - от 10° до 19° , в София - около 13°. Започналите в Западна България валежи от дъжд до вечерта ще обхванат цялата страна, а вятърът навсякъде ще се ориентира от северозапад и ще се усилва.

Предупреждение за значителни количества е обявено в осем области от Северозападна и Западна България.

Ще продължи да вали и през нощта, по-интензивно в Южна България. Със силен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух и на места дъждът ще преминава в сняг, все още главно в планинските райони на Западна България.

Утре преди обяд валежи ще има в Южна и Източна България, в повечето райони от дъжд, по високите полета - от сняг. След обяд сняг ще завали и в Североизточна България. Максималните температури ще са между 3° и 13°, в комбинация с много силен и бурен северозападен вятър, който през нощта срещу неделя в Североизточна България ще се усилва до ураганен.

Много ветровито време и в планините - ще духа силен и бурен вятър от север-северозапад. Валежите там ще са от сняг. В масивите от Западна България и в Стара планина ще се образува снежна покривка. Ще има условия за виелици и навявания.

През нощта срещу неделя сняг ще завали и в югоизточните райони. В неделя ще продължи да вали в Източна България - и дъжд, и сняг. Сутринта вятърът все още ще е силен и бурен, по Черноморието – ураганен, но през деня вятърът постепенно ще отслабва, но до вечерта валежите навсякъде ще спрат.

В понеделник ще бъде слънчево. Очаква се и затопляне.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БК Берое има нов треньор
БК Берое има нов треньор
Организираните привърженици на Ботев Пловдив: Удобно е феновете да са виновни
Организираните привърженици на Ботев Пловдив: Удобно е феновете да са виновни