НОВИНИ

Децата от школата на "Реал Мадрид" във Видин играха на Националния стадион (СНИМКИ)

мвнр организира инициатива деца неравностойно положение юни
bnt avatar logo
от БНТ
15:30, 01.06.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Галерия
Слушай новината

Около 60 деца на възраст между 8 и 15 години, трениращи футбол в школата на „Реал Мадрид" в гр. Видин, пристигнаха в София, за да сбъднат мечтата си да играят на националния стадион "Васил Левски".

Инициативата е на МВнР и спортното министерство по случай 1 юни за деца в неравностойно положение от гр. Видин и с. Ново Село.

Официални гости на детския празник бяха министърът на външните работи Теодора Генчовска, заместник-министърът на младежта и спорта Владимир Харизанов, Хайоне Серейхо Лисаралде, представител на посолството на Испания у нас, голмайсторът Мартин Камбуров и актьорът Краси Радков.

Специално видеообръщение към децата направи футболната легенда Христо Стоичков.

Фондация "Реал Мадрид" работи по различни социални проекти във Видин, насочени към деца в неравностойно положение и целящи тяхната успешна интеграция в обществото. Фондацията е основният инструмент, чрез който футболният отбор "Реал Мадрид" присъства в обществото и развива културни и социални програми. Част от тях са спортно-социалните училища, създадени да подпомагат бедни общности и да предоставят достъп до спорт на деца в неравностойно положение. За България това е първото по рода си училище, което работи съвместно с фондация "Приятели на Спорта".

Снимки: Десислава Кулелиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гарет Бейл се сбогува с Реал Мадрид
Гарет Бейл се сбогува с Реал Мадрид
Преболедували COVID-19 учители ще могат да се преглеждат безплатно при специалист
Преболедували COVID-19 учители ще могат да се преглеждат безплатно при специалист