НОВИНИ

Денят започва с намалена видимост в равнините и низините

денят започва намалена видимост равнините низините
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 14.02.2022
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Днес над Западна България облачността ще се задържи значителна, докато над Източна ще се разкъсва и намалява, следобeд до предимно слънчево.

В сутрешните часове на отделни места, главно в равнините и котловините, видимостта ще е намалена. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Минималните температури са между минус 3° и 2°, в София – около минус 1°. Максималните температури ще са между 6° и 11°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, следобeд ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 6 - 8°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна. В масивите от Западна България ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 5°.

През следващите дни вятърът ще е слаб от югозапад, с него температурите ще се повишават. Във вторник ще преобладава слънчево време, в сряда облачността ще се увеличи и ще е предимно значителна, почти без валежи. В четвъртък отново над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, максималните температури ще са между 10° и 15°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лос Анджелис Рамс спечели Супербоул
Лос Анджелис Рамс спечели Супербоул
Седем часа е продължило заседанието по делото на Камила Валиева
Седем часа е продължило заседанието по делото на Камила Валиева