НОВИНИ

Детето с изгаряния от Благоевград вероятно е пострадало при внезапно възникнал пожар

bnt avatar logo
от БНТ
20:15, 12.01.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

4-годишно дете от Благоевград е прието с много тежки изгаряния в "Пирогов". То е закарано от свои близки в спешното приемно отделение в Благоевград в критично състояние в следобедните часове, а по-късно е транспортирано към София.

Свидетели, които са оказали първа помощ, казват, че при тях е имало леснозапалими вещества като бензин и кибрит и след това е избухнал огън.

Малко след 15.00 часа днес, 4-годишното момче и по-големият му брат си играят на двора на къщата в благоевградския квартал "Орлова чука". Докато майката се грижи за третото си дете в къщата, на двора при децата пламва огън и подпалва дрехите на едно от тях.

"Отидохме там, изкарахме го от дрехите, да го спасим. Кибрит нещо там имаше, кибрит. Както си играха децата и стана", разказва Салвадор, съсед.

"Аз съм братовчед на бащата. Ние бяхме на работа с него и съобщиха че така е станало. Ние дойдохме тук, изгасихме нещата и го откараха", обясни Слави, роднина на семейството.

Заради множеството изгаряния по тялото, детето е транспортирано за лечение в "Пирогов".

"В 17.15 часа постъпва при нас. Вкарано е веднага в шокова зала. В момента колегите работят и са под напрежение. Детето е в критично състояние с опасност за живота. Като чисто медицинска информация мога да ви дам, че нещата са тежки", каза директорът на болницата д-р Валентин Димитров.

Детето е настанено в шоковата зала в клиниката по изгаряния в столичното лечебно заведение и лекарите продължават да се борят за живота му. Двамата родители са задържани от полицията в Благоевград за разпит.

Вижте още в прякото включване на Али Мисанков

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравното министерство предприема нови мерки за контрол върху доставките на лекарства
Здравното министерство предприема нови мерки за контрол върху доставките на лекарства
Кога ще върнат картата за една линия в София?
Кога ще върнат картата за една линия в София?