НОВИНИ

Детският сериал на БНТ "Румбата, аз и Роналдо" - задължителен и за възрастни

Новият сериал на БНТ- тази вечер точно в 21 часа.

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
13:54, 10.05.2020
13443
Чете се за: 02:15 мин.
Истории
детският сериал бнт румбата роналдо задължителен възрастни

Комедия в 8 серии. Но не чиста комедия, защото има и страх, и разочарования, и унижения, и радости. Определят го като "просто реалност".

Детски сериал, но и за възрастни. Защото "родителите много често си мислят, че учат децата си, но този сериал ще им покаже, че родителите получават своите уроци като граждани", казва - Ивайло Спасов, креативен продуцент на "Румбата, аз и Роналдо".

Издава ни малко от сюжета. Историята се развива на село. Деца, които играят футбол и деца, които живеят в интернет. Бедни и богати родители. Детска (истинска) любов. Мечти, победи и поражения. Нещо като модерна аналогия на "Войната на таралежите".

Наред с вече големи имена на български актьори (Васил Банов, Деян Донков, Димо Алексиев), тук има два отбора от деца.

На снимката се виждат и тримата герои от заглавието - и Румбата, и "Аз-а", и Роналдо.

Погледнахме извън този кадър, в кухнята на сериала.

Иван Спасов, креативен продуцент: Подготвяхме се за много трудни снимки, но се оказа, че децата са много издръжливи. И са герои както в сюжета, така и извън него.

Играч №7 - Роналдо. Талантливо дете от ромски произход, към което гледат с леко пренебрежение. В истинския живот Роналдо е Ангел. На 13 години. И не крие, че сценарият във филма, му е познат още преди да участва в него.

Понякога ми се е случвало да казват "Остави го, той е несериозен, не става".

Само че колко несериозен може да е човек, който става всяка стурин в продължение на два месеца в 5 сутринта и учи над 300 страници сценарий, за да изиграе детския Роналдо? Избират точно него за тази роля заради таланта му на футболното игрище. А сега, когато снимките са приключили, малкият Роналдо казва, че не футболното игрище, а снимачната площадка, и дори ранното ставане, му липсват.

Героят до Роналдо е "Аз"-ът в заглавието, Мити в сериала и Мартин Паунов в истинския живот. Във филма той е пълна противоположност на себе си - влогър, блогър и всички останали думи, които може да се свържат с интернет. Такъв е поне в началото.

За Мартин тази роля означавала два месеца отсъствие от училище, учене на променени реплики минути преди поредния дубъл и ... един рожден ден на снимачната площадка.

Дори в историята на тази торта имало комедия. Доставката ѝ се забавила и екипът трябвало да направи всичко възможно да забави и рожденика. "Чудехме се защо ни накараха 12 пъти да повторим една сцена", спомня си Мартин.

Две години след снимките на филма, той продължава да играе ролята на Мити от сериала - само че насън. Понякога сънува репликите си, разхожда се вкъщи, рецитира монолози и рита въображаема топка.

Мартин успял да запази в тайна сюжета на сериала дори от своите родители. Те не знаят нито една реплика. Ние пък научихме една, която звучи като прекрасна покана за среща със сериала днес точно в 21 часа по БНТ.

"Това беше сбъдването на една мечта. А сега трябва много бързо да открия следващата, защото едно нещо разбрах - човек не може да живее повече от три минути без кислород и без мечти".

А на въпроса защо този сериал е и за деца, и за възрастни... вероятно не можем да го кажем по-добре от един от главните герои:

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Новините на БНТ (@news_bnt) на

Мартин Паунов: "Румбата, аз и Роналдо е сериал за цялото семейство. Вие, децата, съм сигурен, че ще се припознаете поне в един от образите. Гледайте го, за да резберете какво значи да си свободен - да участваш на воля когато и където си поискаш. В сериала има две много важни послания, които аз съм сигурен, че ще разберете. Първото е, че никога не е късно да се промениш. А второто - трябва да преследваш мечтите си докрай. И да се върнем на думата си, понеже е сериал за цялото семейство, вие, по-възрастните членове, гледайте го, за да се изкефите, за да си припомните онези ваши волни и безгрижни години. И да знаете, че понякога трябва да поспрете и да чуете какво ви казват и показват децата, защото те понякога са прави. Е, гледайте сериала, за да станете свидетели на едни приключения, приятелства и тук-таме разбити сърца".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бизнесменът Ивайло Пенчев, който катастрофира с частния си самолет, призова хората да дарят кръв за него
Бизнесменът Ивайло Пенчев, който катастрофира с частния си самолет, призова хората да дарят кръв за него
Военни унищожиха боеприпас, открит в Казанлък
Военни унищожиха боеприпас, открит в Казанлък