НОВИНИ

Димитър Бербатов подкрепи протестиращите от палатковия лагер

БФС протест
bnt avatar logo
от БНТ
13:49, 28.03.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Димитър Бербатов подкрепи лично протеста на феновете пред офиса на БФС в квартал „Бояна“. По-рано днес привърженици издигнаха палатков лагер в знак на протест срещу ръководството на родния футбол.

По-рано Димитър Бербатов беше на разпит в Главна дирекция "Национална полиция", за да потвърди информация по сигнали срещу футболната централа, които са били дадени от различни клубове.

Тази сутрин той беше специален гост в „Денят започва“ по БНТ, в което обяви, че очаква решението на ФИФА и УЕФА относно казусите с президентския пост в БФС.

„Ако бездействаме, ще има още 16 години, в които нищо няма да се промени. Това не е начинът, но сме принудени. Всеки има правото да изразява протеста си мирно, цивилизовано и културно“, сподели Димитър Бербатов.

По-рано подкрепа към протестиращите оказа и Стойчо Младенов, който пристигна пред базата в „Бояна“ заедно с целия си екип.

"Ние идваме, за да покажем отношение. Това, което се случи с изключването на клубовете е несправедливо и неморално", каза още бившият играч на Манчестър Юнайтед.

Палатковият лагер е безсрочен, като се очаква в петък да бъде организиран голям протест в центъра на София с клубовете от цялата страна.

„Само да кажа за конгреса на 18 март, защото има някакво чудене. Това, което е станало, е напълно законно. Клубовете, които присъстваха, бяха тези, които са подали документи. Нашата документация и протокол е готов. Следващата ни стъпка е да ги внесем в Търговския регистър и да ни впишат. От БФС имат право да обжалват. Ситуацията е абсурдна“, каза още Димитър Бербатов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военна техника премина през Русе
Военна техника премина през Русе
Енергийният министър: Координираните усилия между държавите са от решаващо значение за преодоляване на кризата с цените
Енергийният министър: Координираните усилия между държавите са от решаващо значение за преодоляване на кризата с цените