НОВИНИ

Димитър Бербатов се срещна с клубове на „Армията“

Димитър Бербатов се срещна с клубове на „Армията“
bnt avatar logo
от БНТ
17:52, 22.06.2021
Чете се за: 04:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов направи поредната си среща с представители на клубовете от София, в опит да ги убеди на следващия Конгрес да гласуват за него. Той се обяви публично срещу завръщането на Борислав Михайлов начело на централата.

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед беше в компанията на своя екип. На стадион „Българска армия“ беше и Мартин Петров, който също подкрепя Димитър Бербатов.

В началото той изнесе емоционална реч, чрез която представи идеите си за промяна. След това даде думата и на представителите на клубовете.

Сред слушателите на трибуната беше изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков, липсваха обаче лица от останалите топ тимове в елита.

„На тези, които са тук благодаря, на тези, които липсват на тази среща също благодаря, но мога да ви посоча и причини, поради които не са тук. Заплашват ги, но аз съм тук, за да ви покажа уважение и да ви споделя моите планове и идеи. Ако някой друг направи това, както аз, след мен и екипа ми, бих ви казал да гласувате за него. Ако искаш нещо, трябва да се срещаш с хората, да говориш с тях. За мен е важен диалогът. Има 16 камери тук, аз нямам какво да крия, казах им да се качват и да снимат, защото така виждам аз нещата“, сподели Димитър Бербатов пред своята публика.

„Едно от най-важните неща е програмата. Националният футбол трябва да се администрира от Професионалната футболна лига, по този начин аматьорският и детско-юношеския футбол, където са най-големите проблеми, си остават в БФС. Така е в цял свят. Само тук не е така. Да не би защото 10% от ТВ правата остават в БФС, а ако са в ПФЛ ще се разделят между отборите“, коментира Димитър Бербатов.

„Последните големи футболисти – аз, Стилиян Петров и Мартин Петров, ние това можем и това искаме да правим. Ние се учим, растем, имаме екип и искаме да променим нещата. В Изпълкома не трябва да влизат президенти на клубове“, коментира още Бербатов.

„Да не се лъжем, малките отбори са мнозинство и те определят кой ще управлява. Ако така ви е добре, оставете ситуацията така. За да се променят нещата, трябва да изберете това. Най-големият проблем на вашите колеги са съдийските такси на малките отбори, картотеките. Аз разбирам преди 2 седмици, че картотеките са на картончета със снимка, залепена на тях. Вие плащате такса за тази глупост. Всичко става електронно. Кое е трудното? 10 лева, тук 15 лева там и бюджетите ви започват да буксуват", допълни бившият национал.

„Съдийските проблеми. Грешки от лобита и интереси, няма да свириш. Трябва с действия и работа. Опитвам се да вменя вина на вас, защото чувам само как се оплаквате, ама то трябва да се оправи от вас. Да се съберете и да си направите Конгрес. Ние ще направим това, което трябва, което е професионално и законно", обяви още Димитър Бербатов.

Борис Станков, който е част от екипа на Бербатов, коментира конкретни промени, които трябва да бъдат направени в детско-юношеския футбол: "Да отделим ДЮШ от клубовете, т.е. да са неправителствени организации с идеална цел. В момента, в който се случи чисто юридически, ще може държавата да участва със средства за тях. Възможно е и чисто юридически да се направи наредба за връзката на конкретната школа с футболен клуб. На всеки 3 години се прави актуализация и одит на академията, да има категоризация. Съответно всяка категоризация отговаря за определен финансов стимул."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предсрочни избори: Лидерските битки в 28 МИР - Търговище
Предсрочни избори: Лидерските битки в 28 МИР - Търговище
Най-възрастната обущарка в България е на 91 г.
Най-възрастната обущарка в България е на 91 г.