НОВИНИ

Димитър Илиев: Дано да вкараме ранен гол утре

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:52, 08.10.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
димитър илиев
Слушай новината

Футболист №1 на България за 2019 и 2020 година Димитър Илиев взе участие в пресконференцията преди утрешния двубой на националния отбор срещу Литва в мач от квалификациите за Световното първенство в Катар през 2022 година.

Играчът на Локомотив (Пловдив) сподели, че в тима очакват победа в утрешния двубой и изрази надеждата си, че "лъвовете" ще успеят да отбележат ранен гол, който да улесни задачата им.

"Очакванията са ни за победа. Надявам се да вкараме по-бързо гол. Мачът в София беше труден. Ако бяхме съумели да отбележим по-рано, нещата щяха да изглеждат различно. Тук Литва със сигурност ще бъдат по-различни. Ще изчакваме своя шанс. Да се надяваме, че ще отбележим по-рано", сподели Илиев.

Двубоят Литва - България от група "C" на световните квалифкации е утре, 9 октомври, от 16.00 ч. на стадион "ЛФФ" и ще бъде излъчен пряко в ефира на БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntnews.bg/sport.

Димитър Илиев, който в отсъствието на Георги Костадинов е първи избор за капитан на представителния тим заяви още, че не се притеснява от изкуствената настилка на терена във Вилнюс.

"Относно терена мисля, че не е нещо ново. Някои сме играли повече на изкуствен терен. Аз в Полша съм играл доста на изкуствен терен. Аз съм тренирал на сгурия, но някои са имали повече възможност да тренират на изкуствен терен. Топката се движи по-бързо, но това не би трябвало да е проблем за техничен отбор. Естествено, че вече би трябвало да сме по-уверени. Аз съм убеден, че сме по-опасен отбор от Литва. В отбора има израстване и трябва да продължим тази възходяща линия", каза 33-годишният играч.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Рашков отново обвини ДПС и ГЕРБ в купуване на гласове
Бойко Рашков отново обвини ДПС и ГЕРБ в купуване на гласове
Как едно българско читалище успява да задържи младите хора на село?
Как едно българско читалище успява да задържи младите хора на село?