НОВИНИ

Димитър Кузманов с втора победа на United cup, България ще играе с Белгия на двойки

Мачът на двойки ще реши изхода от срещата

Димитър Кузманов
Снимка: Българска федерация по тенис
bnt avatar logo
от БНТ
09:46, 01.01.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Димитър Кузманов записа втора победа на турнира за смесени отбори United cup в Пърт, Австралия. Втората ни ракета разгроми с 6:2, 6:0 129-ия в световната ранглиста Зизу Бергс.

По-рано днес Гергана Топалова изигра страхотен мач, но отстъпи с 4:6, 6:3, 0:6 на Елизе Мертенс. Топалова влезе на корта вместо първата ни ракета Виктория Томова, която не успя да преодолее травмата, получена в откриващия мач срещу гъркинята Мария Сакари.

22-годишната Топалова, която е №328 в ранглистата на WTA, игра много добре срещу далеч по-опитната Елизе Мертенс. В момента белгийката е №29 в света, но има във визитката си 7 титли от женския тур. Това бе първа среща на българката срещу съперник от топ 100 в ранглистата.

Така България изравни резултата срещу Белгия на 2:2 победи, след като вчера Григор Димитров и Изабелла Шиникова записаха съответно победа и загуба.

В решаващата среща на двойки за България срещу Белгия ще играят Александър Лазаров и Изабелла Шиникова срешу Давид Гофен и Елизе Мертенс.

"Дойдох тук много рано. Бях първият играч, който пристигна за United Cup преди 10 дни, за да свикна с условията. Беше доста горещо, когато дойдох и сега, когато температурите не са толкова високи, се чувствам много добре физически на корта. Това ми дава наистина много увереност и аз го показах, и резултатът го показа", коментира 196-ият в света Димитър Кузманов след успеха.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тържествена Василиева Света литургия беше отслужена в катедралния храм "Св. Александър Невски"
Тържествена Василиева Света литургия беше отслужена в катедралния храм "Св. Александър Невски"
Увеличават помощите за хора с трайни увреждания с 22%
Увеличават помощите за хора с трайни увреждания с 22%