НОВИНИ

Димитър Митов пред БНТ: Силно ще се радвам и този мач отново да има голяма публика (ВИДЕО)

Вратарят на националния отбор по футбол споделя мнението на селекционера Илиан Илиев, че отговорността на играчите сега е по-голяма, поради добрите резултати на националния отбор.

Стефан Георгиев
от Стефан Георгиев
06:50, 08.10.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Димитър Митов
Снимка:
Слушай новината

Вратарят на националния отбор по футбол Димитър Митов даде интервю пред БНТ преди мачовете на България срещу Люксембург и Северна Ирландия от УЕФА Лига на нациите. Стражът на единствения 100% отбор в европейските първенства - Абърдийн се присъединява към лагера на "лъвовете" във видимо добро настроение, благодарение на резултатите му на национално и клубно ниво.

"Самочувствието е по-високо от предишния лагер, заради доброто ни представяне, но смятам, че това е едно начало за нас. Показахме на хората, че играем добър футбол, но най-важното сега е да продължаваме да играем по този начин и да радваме хората", сподели той пред Стефан Георгиев.

Титулярният страж на България подкрепи мнението на селекционера Илиан Илиев, че отговорността на играчите сега е по-голяма, поради добрите резултати на националния отбор.

"Когато се опитваме да напълним стадионите и силно ще се радвам и този мач отново да има голяма публика да ни подкрепи, защото когато хората дойдат да ни гледат и подкрепят, това ни дава допълнителна енергия и мотивация, от която ние да се представим на добро ниво и да победим, защото видяхме и усетихме какво е да победиш в България и силно се надявам в следващите два мача отново да се поздравим с успехи", заяви вратарят на Абърдийн.

Митов даде мнението си и за предстоящия мач с Люксембург на 12 октомври на стадион "Христо Ботев", който ще бъде излъчен на живо по БНТ 1, БНТ 3, както и на bntnews.bg/sport.

"Както вече съм казвал и преди - няма слаби национални отбори. Виждаме, че всички отбори растат в правилната посока. Ще бъде доста интересен мач. Сигурен съм, че ще се подготвим по най-добрия начин и силно се надявам отново да победим", каза той.

Вижте цялото интервю на Димитър Митов във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България и Румъния не оставиха и камък необърнат по пътя към Шенген, заяви Илва Йохансон от Страсбург
България и Румъния не оставиха и камък необърнат по пътя към Шенген, заяви Илва Йохансон от Страсбург
5-та степен: Ураганът "Милтън" се насочи към Флорида
5-та степен: Ураганът "Милтън" се насочи към Флорида