НОВИНИ

Димитров: Чакам с нетърпение първия си мач с Циципас

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:24, 04.10.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Тенис
димитров чакам нетърпение първия мач циципас

Григор Димитров сподели, че очаква с нетърпение първия си официален мач с гръцкия тенисист Стефанос Циципас на осминафиналите на Откритото първенство на Франция.

Вчера и двамата спечелиха своите двубои от третия кръг на надпреварата след отказване на съперниците им – Роберто Карбайес Баена и Аляж Бедене.

Мачът в понеделник ще бъде първи официален между Димитров и Циципас. През 2018-та двамата играха на демонстративния турнир "Boodles Challenge", където на тревната настилка нашето момче спечели със 7:6, 6:1.

“Не го познавам добре. Гледал съм много от неговите мачове. Той постига много добри резултати и играе добър тенис на всички настилки. Досега не съм играл срещу него в официален мач, така че очаквам с нетърпение да го направя. Щастлив съм от играта си към момента, както и от тялото си. Така че, ще видим какво ще се случи с бекхендите с една ръка”, коментира българинът по повод предстоящият сблъсък.

С победата си над Карбайес Баена, Димитров си осигури за първи път в своята кариера място на осминафиналите на Ролан Гарос.

“Вълнувам се, че ще играя във втората седмица на турнира. Чувството е страхотно. Искам да го запазя и да се концентрирам върху моята игра”, допълни Гришо

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов скок на заразените с COVID-19 в Северна Македония
Нов скок на заразените с COVID-19 в Северна Македония
Рома записа първи успех в Серия "А"
Рома записа първи успех в Серия "А"