НОВИНИ

Директорът на "Пирогов" се срещна с майката на Даная, отказа да подаде оставка

протест пирогов майката даная настоява оставката директора
bnt avatar logo
от БНТ
16:56, 22.01.2024 (обновена)
Чете се за: 03:27 мин.
У нас
Слушай новината

Директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров отказва да се оттегли от поста на този етап. Това стана ясно след негова среща с Ани Стоянова, майка на починалата в болницата Даная. Срещата дойде след протест с искане за отстраняването на директора и провеждане на обективна проверка на фактите около смъртта на 15-годишното момиче. Разговорите са били конструктивни обявиха и от двете страни след срещата.

Въпреки заявката за целодневен протест пред болницата майката на Даная и подкрепящи я родители го прекратиха в ранния следобед и се срещнаха с директора д-р Валентин Димитров. На срещата е обсъден случаят с починалото момиче, както и искани от тях действия, които да бъдат предприети, обясни в социалните мрежи Кремена Кунева от фондация "Даная".

"Аз вече нямам друга работа, ще си седя ей тук пред паркинга, на тротоара, няма да преча на процеса на работа докато той не си тръгне", категорична е Ани Стоянова.

Борбата на Ани Стоянова е за провеждане на обективна проверка на фактите около смъртта на 15-годишната Даная.

"Много се надявам да се събудим от зимния си сън и да сме заедно в това, защото Даная няма да се върне, но можем да спасим други деца", каза майката на Даная.

В ранния следобед майката на Даная е била поканена на среща с д-р Валентин Димитров. На нея е присъствал и професор Габровски, както и шефовете на педиатрията и детската реанимация. Разговорът е бил конструктивен. Но директорът е заявил, че няма да подаде оставка.

"Все още твърдят, че ако дори сега отиде дете с хематологично заболяване, травма на главата, кървящ нос и болка - те твърдят, че и сега не биха направили скенер, което за мен е доста скандално", уточни Ани Стоянова.

"Аз не съм очаквала, че д-р Димитров ще подаде оставка. Разбира се, че знам, че не иска да подава и такъв пост трудно се напуска, разбира се е редно, при условие, че тече проверка и има голяма вероятност той да повлияе на тази проверка, той да освободи мястото си до приключването ѝ", подчерта майката на Даная.

От болница "Пирогов" заявиха, че в проведения разговор са дадени подробни отговори на много въпроси и детайлна информация за всеки етап от лечението. Потърсени са изводи и поуки за подобряване на детското здравеопазване. До дни се очакват резултатите от втората проверка на агенция Медицински надзор. А до края на февруари трябва да е готова и третата проверка, с която се ангажира здравният министър.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерите на Западните Балкани обсъдиха с представители на ЕС и САЩ плана за развитие
Лидерите на Западните Балкани обсъдиха с представители на ЕС и САЩ плана за развитие
Денис Карягин със силен дебют за Локомотив Новосибирск при загуба от Зенит Казан в руската Суперлига
Денис Карягин със силен дебют за Локомотив Новосибирск при загуба от Зенит Казан в руската Суперлига