НОВИНИ

Доминик Тийм е първият финалист в собствения си турнир

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:18, 10.07.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Тенис
доминик тийм първият финалист собствения турнир

Австриецът постигна пълен обрат срещу испанеца Роберто Баутиста-Агут и в утрешния ден ще спори на финала.

Доминик Тийм достигна втори финал на демонстративен турнир след подновяването на тенис двубоите. След като австриецът спечели "Adria Tour", днес той си осигура шанса да спори за трофея на, организиарния от него, "Thiem`s 7"

Световният номер 3 постигна труден успех над Роберто Баутиста-Агут в три сета. Първата част на двубоя бе най-оспорваната и беше белязана от цели четири пробива. В край на сметка, изходът и се реши след тайбрек, който Баутиста-Агут успя да измъкне със 7:5 точки.

Оттук наттък, домакинът пое изцяло контрола над двубоя и до края даде само четири гейма на своя съперник. Серия от пет поредни гейма помогна на Тийм да си осигури втория сет и да поведе в третата решителна част. Два пробива бяха достатъчни да осигурят на Тийм мястото на финала в съботния следобед.

Другият финалист ще бъде определен измежду Матео Беретини и Андрей Рубльов. Двамата започнаха своята среща, но поради дъжд тя беше прекъсната при резултат 3:3.

Турнирът "Thiem`s 7" в родния град на Доминик Тийм Кицбюел, е поредното демонстративно тенис събитие, което се организира поради липсата на професионални турнири заради пандемията от коронавирус. По план, в турнира трябваше да вземат участие първата ни ракета Григор Димитров и хърватина Борна Чорич. За съжаление двамата бяха принудени да се откажат, след като бяха сред тенисистите, които дадоха положителни проби за коронавирус по време на "Adria Tour". Вчера излезе информация, че последният тест, направен от българина , е бил отрицателен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Ципов: В момента тече сценарий България да бъде отклонена от своя европейски път
Красимир Ципов: В момента тече сценарий България да бъде отклонена от своя европейски път
Георги Свиленски: Ахмед Доган не трябва да се охранява от НСО
Георги Свиленски: Ахмед Доган не трябва да се охранява от НСО