НОВИНИ

Доналд Тръмп предложи лечение на COVID-19 с дезинфектанти

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
17:55, 24.04.2020 (обновена)
7593
Чете се за: 00:58 мин.
САЩ
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп с нестандартно предложение за лечение на коронавируса. Американският президент предложи продуктите за дезинфекция да се инжектират или поглъщат. Идеята предизвика светкавична реакция от страна на водещи производители на дезинфектанти, които публикуваха категорични предупреждения срещу подобни подходи за лечение на COVID-19. Броят на починалите от коронавируса в страната е близо 51 хиляди души.

Коментарите на държавния глава предизвикаха огромни критики от лекарското съсловие и цунами от реакции в социалните мрежи. Световните марки почистващи препарати напомниха да се чете внимателно етикета.

Доналд Тръмп се вдъхнови при представяне на американско изследване, което доказва, че вирусът загива от светлина и топлина, че белината го убива в слюнката за пет минути, а изопропиловия алкохол - още по-бързо. Държавният глава съзря огромни потенциални възможности.

Доналд Тръмп - президент на САЩ: Виждам, че дезинфектантът убива вируса за една минута. Една минута. Има ли начин да направим нещо такова с инжекция във вътрешността или нещо като почистване. Както виждате, прониква в белите дробове и това има огромен ефект, така че ще е интересно да се провери.

Поемането на почистващи препарати е често използван начин за самоубийство, реагира лекарското съсловие.

Пол Хънтър - професор по медицина: Това е едно от най-опасните и идиотски предложения за лечение на COVID-19. Инжектирането на дезинфектанти често е смъртоносно. Ако някой го направи, трябва да е наясно, че вероятно няма да преживее инжекцията.

Американските санитарни власти тази седмица предупредиха американците да внимават с почистващите продукти, които се продават масово заради пандемията.

С лозунги "Тръмп лъже, хора умират" демонстранти във Вашингтон положиха символично чували за починали пред хотела на държавния глава и поискаха оставка заради справянето със здравната криза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР: И Швейцария, и Алжир признават изтекли български лични документи
МВнР: И Швейцария, и Алжир признават изтекли български лични документи
Сигнал за мъртви птици от рядък вид край Бургас вдигна на крак орнитолозите
Сигнал за мъртви птици от рядък вид край Бургас вдигна на крак орнитолозите