НОВИНИ

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов отново ще карат в ERC

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:42, 09.03.2021
Чете се за: 01:04 мин.
Други спортове
екатерина стратиева георги аврамов отново карат erc

Трикратната носителка на титлата ERC Ladies ’Trophy Екатерина Стратиева, заедно с навигатор Георги Аврамов ще се включат в европейския рали шампионат и през 2021 година.

Родната рали състезателка сподели новината пред колегите от БНР, след като за поредна година си осигури подкрепата на нейния дългогодишния партньор Petrol.

В интервюто си Стратиева сподели, че се надява първото и състезание за настоящия сезон да бъде Рали Азорски о-ви, което е планирано за 6-8 май.

Екатерина допълни, че се надява да се включи още и в Рали Барум, което през тази година ще се проведе за юбилеен 50-ти път, а също и в Рали Рим.

„Броят на състезанията още не е уточнен. Все още водя преговори с другите ни партньори. Надявам се да намерим достатъчен бюджет за да направим няколко състезания. Плановете са да стартираме максимално бързо. Нещото, което е заложено вътре в мен е участието ми в рали Барум. Това би трябвало да бъде 12-то ми участие там. Трябва да бъде 50-то, юбилейно. Пък и искам да се върна в град Злин, на който съм почетен гражданин. Друго рали, което влиза в плановете ни е това в Рим. Миналата година не участвахме заради лични проблеми. Никога не съм карала там. Трасетата са му такъв тип, които на мен ми допадат – технични и тесни.“

Родната рали състезателка завърши с това, че се надява да се включи в няколко надпревари и в България като част от подготовката и за 2021 година.

„ Унгария също влиза в нашите планове. Тя и миналата година беше планирана, но заради здравословното състояние на Георги я отказахме. Ще заложим на нашата си кола. Пежото, което закупихме през 2019 година. Надявам се да прод9ължа работата си със Сентелок и те пак да ми подадат ръка. Колата в момента е във Франция. Трябваше да я докараме януари, но нещата се объркаха. Отложихме го за март. Сега си мисля дали да не отида във Франция за тестове. Иска ни се да направим две състезания в България. Обсъждаме това да са рали България и рали Сливен“

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Треньорът на България U17: Страната ни е авторитет във волейбола
Треньорът на България U17: Страната ни е авторитет във волейбола
КС допусна за разглеждане искането на Радев за специалния прокурор, разследващ главния
КС допусна за разглеждане искането на Радев за специалния прокурор, разследващ главния