НОВИНИ

Екипажът на заседналия кораб отказва да го напусне заради неполучени заплати

екипажът заседналния кораб отказва напусне заради неполучени заплати
bnt avatar logo
от БНТ
21:41, 02.10.2021
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
Слушай новината

След 13 дни край скалите на Камен бряг, заседналият кораб "Вера Су" потъва. Това обяви днес министърът на транспорта Христо Алексиев. За момента корабът е стабилизиран и обезопасен с въжета.

По неофициална информация екипажът е от 9 души, а капитанът е турски гражданин. Според източници на "По света и у нас" те отказват да напуснат кораба заради неполучени заплати.

Капитанът се е оплакал, че през 3 от дните, в които са заседнали, не са получавали храна. Не получават и информация за плановете на "Морска администрация". Очаква се утре рано сутринта да започне операция за източване на останалото гориво, за да не се стигне до нефтен разлив.

Според служебния премиер Стефан Янев отказът на капитана и екипажа да напуснат кораба означава, че има надежда машината да бъде спасена, въпреки че в трюмовете вече има вода. Спасителна операция може да започне, когато вълните спаднат. Разходите по спасяването на кораба ще бъдат поети от държавата, а след това собственикът ще трябва да възстанови похарчените средства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ювентус взе градското дерби с Торино
Ювентус взе градското дерби с Торино
Черно море се върна към победите след класика над Арда в Кърджали
Черно море се върна към победите след класика над Арда в Кърджали