НОВИНИ

Ерик тен Хаг: Контузиите са най-големият ни проблем

ерик тен хаг знаем направим останем борбата запазим шансове продължим напред
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:54, 31.12.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Контузиите са най-големият проблем на Манчестър Юнайтед и новите акционери от INEOS ще проявят разбиране за слабия сезон, който "червените дяволи" правят, сигурен е мениджърът Ерик тен Хаг.

В събота Юнайтед отстъпи на Нотингам Форест, който спечели за първи път срещу този си съперник от 1994-а година насам и нанесе на 20-кратните шампиони на Англия общо 14-о поражение през кампанията.

"Имаме и други неща, но главно травмите възпират в развитието ни. През януари ще се завърнат доста футболисти и тогава нивото ни на игра ще бъде по-високо. Сигурен съм, че Дейв Брейлсфорд (б.пр.- директор в INEOS) ще види къде са проблемите ни. Последният ни резултат не е добър, но в този мач ни се наложи да сменим нападателя", заяви Тен Хаг за Sky Sports.

"На всички ни е ясно, че резултатът от този мач е разочароващ. През първото полувреме не създадохме достатъчно положения и трябваше да бъдем по-активни. Второто полувреме беше по-добро. Загубихме с един гол и се видя, че отборът се бори. Играта ни се подобри през второто полувреме и имахме повече шансове, а момчетата вярваха в победата до самия край. Когато обаче резултатът е такъв, не можем да бъдем доволни", продължи мениджърът на Юнайтед.

Наставникът на "червените дяволи" изрази още мнение, че постоянните промени в състава определено пречат на Юнайтед да постигне търсеното постоянство.

"Футболистите не са щастливи от това и всички осъзнаваме, че трябва да бъдем по-силни. Продължаваме да нямаме поредни мачове в един и същ състав, а тези постоянни промени не ни помагат. Така не можем да постигнем рутина и постоянство. До момента сме пускали девет различни състава само в защита, но феновете не искат да чуват това. Те искат да печелим и ние сме длъжни да го правим за тях", коментира нидерландският специалист.

Запитан дали ще говори с INEOS, Ерик тен Хаг заяви: "Със сигурност. Нямам съмнения за това. Ще работим заедно, за да си поставяме нови големи цели. Искаме да имаме постижения и структура на работа".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крупен обир от магазин за дрехи и битови стоки в Монтана
Крупен обир от магазин за дрехи и битови стоки в Монтана
Фигура на спящ кон от пясък се появи на плажа в Бургас (СНИМКИ)
Фигура на спящ кон от пясък се появи на плажа в Бургас (СНИМКИ)