НОВИНИ

Филип Филипов: Срещу Базел футболистите трябва да покажат нужното ниво и стойността си

филип филипов базел футболистите покажат нужното ниво стойността
bnt avatar logo
от БНТ
13:13, 14.08.2022
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов даде интервю за предаването "Арена спорт", в което говори за представянето на "червените" в Европа и шансовете им да стигнат до групите на Лигата на конференциите.

Филипов заяви, че ЦСКА напълно заслужено вече отстрани тимовете на Македония Гьорче Петров и Сейнт Патрикс, макар да призна, че отборът е изиграл по един слаб мач и срещу двата съперника.

"Изиграхме два по-слаби и два по-добри мача съответно с Македония Гьорче Петров и със Сейнт Патрикс. Първите мачове бяха по-слаби, във вторите показахме по-голямо желание. Имахме нужната агресия и характер. И мисля, че и двата отбора ги отстранихме заслужено. Имахме и донякъде спортен шанс във втория мач със Сейнт Патрикс, защото ние си реализирахме нашите положения, а те не. Има го и това във футбола. За нас беше важно да стигнем до плейофите и ако имаме възможност да влезем в групите", сподели изпълнителният директор на ЦСКА.

Той коментира още и какво е влиянието на новия треньор на отбора Саша Илич, както и какви са шансовете на "арймеците" да отстранят швейцарския Базел и да влязат в групите на Лигата на конференциите.

"Промени малко манталитета на футболисти. Вече се вижда по-голяма агресия и характер, но тепърва отборът ще се развива. Преди две години ЦСКА направи много силен мач и победи Базел на техен терен. Сега обаче мачовете са два. Базел е един много стойностен отбор, така че ние този път и в двете срещи трябва да сме максимално концентрирани. ЦСКА е способен да преодолее всеки един отбор. Футболистите трябва да покажат нужното ниво, стойността си и, разбира се, да имаме спортен шанс", заяви Филипов.

Накрая Филип Филипов сподели и какво мисли относно непрестанното отлагане на срещите на родните отбори с цел по-добро представяне в Европа.

"Може би се налага някои срещи да бъдат отлагани понякога. За 6 седмици трябва да бъдат изиграни 12 мача, а това са много срещи. От една страна те изтощават футболистите физически и психически, а от друга не позволяват на треньорите да водят пълноценна подготовка. Тяхното внимание е повече насочено към това да възстановят футболистите, а не как да надграждат и да развиват отбора", завърши Филип Филипов.

Автор: Росен Станчев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трафикът на ГКПП "Дунав мост - Русе" днес е по-слаб, но опашките от тирове остават
Трафикът на ГКПП "Дунав мост - Русе" днес е по-слаб, но опашките от тирове остават
Денят на Военноморските сили беше отбелязан с пищна церемония във Варна
Денят на Военноморските сили беше отбелязан с пищна церемония във Варна