НОВИНИ

Филмът "Барби" получи най-много номинации за наградите "Златен глобус"

Златен глобус
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:16, 11.12.2023
Чете се за: 04:02 мин.
Още
Слушай новината

Брадли Купър, Леонардо ди Каприо, Килиън Мърфи, Райън Гослинг, Лили Гладстоун, Марго Роби и Ема Стоун са сред актьорите, номинирани за награди "Златен глобус", съобщават световните осведомителни агенции.

Номинациите за отличията, които се готвят да отбележат своето завръщане след скандал и няколко смутни години, бяха обявени от стендъп комика Седрик дъ Ентъртейнър и актьора Уилмър Валдерама.

С най-много номинации - девет на брой, е филмът "Барби", следван от "Опенхаймер" с осем.

В категорията за най-добър актьор във филм - драма са номинирани Брадли Купър за "Маестро", Килиън Мърфи за "Опенхаймер", Леонардо ди Каприо за "Убийците на цветната луна", Колман Доминго за "Ръстин", Андрю Скот за "Непознати" и Бари Киогън за "Солтбърн".

С номинации за най-добра актриса във филм - драма са Лили Гладстоун за "Убийците на цветната луна", Кери Мълиган за "Маестро", Сандра Хюлер за "Анатомия на едно падане", Анет Бенинг за "Наяд", Грета Лий за "Минали животи" и Кейли Спейни за "Присила".

Наградата за най-добър актьор във филм - комедия или мюзикъл ще си оспорват Никълъс Кейдж за "Всички сънуват" (Dream Scenario), Тимъти Шаламе за "Уонка", Пол Джамати за "Останалите", Хоакин Финикс за "Страховете на Бо", Мат Деймън за "Въздушния" и Джефри Райт за "Американска литература".

Претендентките за приза за най-добра актриса във филм - мюзикъл или комедия са Фантейжа Барино за "Пурпурен цвят", Дженифър Лорънс за "Без лоши чувства", Натали Портман за "Май, декември", Алма Пьойсти за "Паднали листа", Марго Роби за "Барби" и Ема Стоун за "Клети създания".

В категорията за най-добър актьор в поддържаща роля са номинирани Уилям Дефо за "Клети създания", Робърт де Ниро за "Убийците на цветната луна", Робърт Дауни младши за "Опенхаймер", Райън Гослинг за "Барби", Чарлз Мелтън за "Май, декември" и Марк Ръфало за "Клети създания".

С номинации за най-добра актриса в поддържаща роля са Емили Блънт за "Опенхаймер", Даниел Брукс за "Пурпурен цвят", Джоди Фостър за "Наяд", Джулиан Мур за "Май, декември", Розамунд Пайк за "Солтбърн" и Давайн Джой Рандолф за "Останалите".

Сред претендентите за отличия в телевизионните категории са Педро Паскал и Бела Рамзи за "Последните оцелели", Киърън Кълкин, Джеръми Стронг и Брайън Кокс за "Наследници", Доминик Уест и Имелда Стонтън за "Короната", Хелън Мирън за "1923", Куинта Брънсън за "Начално училище Абът", Селена Гомес, Стив Мартин и Мартин Шорт за "Само убийства в сградата", Ел Фанинг за "Велика", Бил Хейдър за "Бари", Джейсън Съдейкис за "Тед Ласо".

Наградите "Златен глобус" ще бъдат раздадени на 7 януари. Церемонията ще бъде предавана по телевизия Си Би Ес, след като Ен Би Си, която преди държеше правата за излъчването, не пожела да поднови сключеното едногодишно изпитателно споразумение.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светлинно шоу върху пясъчни дюни привлича туристи в Япония
Светлинно шоу върху пясъчни дюни привлича туристи в Япония
Треньорът на Пирин: Ако фалираме, ще се извърви дълъг път, който не е добър за целия Югозапад
Треньорът на Пирин: Ако фалираме, ще се извърви дълъг път, който не е добър за целия Югозапад